Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Napadol vlastného dedka: Osemnásťročný mladík sa postavil pred súd
Zdielať na

Napadol vlastného dedka: Osemnásťročný mladík sa postavil pred súd

ČADCA / Napadol vlastného dedka a teraz musí znášať následky. Mladík (18) si na súde v Čadci vypočul rozsudok za lúpež, pri ktorej zaútočil na blízkeho príbuzného. Útočník uzavrel dohodu o vine a treste.

​Mladý Kysučan zozadu napadol svojho starého otca v byte v Čadci. Pritlačil ho k zárubní dverí a z vrecka mu vytiahol peňaženku, v ktorej boli peniaze, rôzne doklady, ale i platobná karta. Jozef sa potom z bankomatu snažil vybrať financie, no nepodarilo sa mu to. "Po schválení návrhu dohody o vine a treste sudkyňa vyhlásila rozsudok, uznala ho za vinného zo zločinu lúpeže a z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku," doplnila hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská.

Svojho vnuka obhajoval

Na súd prišiel aj olúpený dedo, ktorému veľmi prekážala kamera. Mimo nej, i napriek tomu, čo sa stalo, obhajoval svojho vnuka s tým, že bol v núdzi a potreboval peniaze na drogy.  A pritom tínedžer Jozef nie je súdne trestaný prvý raz. V minulosti už dostal podmienku za krádež a teraz sa už väzeniu nevyhol.
"Obvinenému bol za to uložený úhrnný trest 4 roky a 8 mesiacov so zaradením na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy