Zatiahnuté
23°
Bratislava
Diana
1.7.2024
VIDEO: Kamión na diaľnici zachvátili plamene
Zdielať na

VIDEO: Kamión na diaľnici zachvátili plamene

BRATISLAVA / Na diaľnici D2 v smere do Lamača skomplikoval dopravu horiaci náves kamiónu. Polícia musela vyťažený úsek uzatvoriť. Stalo sa tak v rannej špičke. Na mieste bola reportérka TV JOJ Nicol Richterová.

​​Požiar sa rozšíril aj na okolitý porast. Zasahujúci hasiči v dôsledku silného zadymenia zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch a požiar uhasili prostredníctvom piatich prúdov vody. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Pri udalosti zasahovalo 15 príslušníkov z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky. Šťastím v nešťastí bolo, že vodič kamiónu stihol náves odpojiť.

Dym sa šíril niekoľko desiatok metrov

Ten následne zhorel do tla. O pár minút šľahali do ovzdušia masívne plamene. Hasičom sa podarilo lokalizovať oheň do pol hodiny. "Pri udalosti zasahovalo 15 príslušníkov HaZZ so 4 kusmi hasičskej techniky," priblížil hovorca HaZZ Bratislava Štefan Koči. Vodiči vytvorili týmto zložkám na diaľnici záchranársku uličku. V smere zo Záhoria do Bratislavy sa tvorili vyše hodinové kolóny. Obchádzka bola možná cez Stupavu. Oba jazdné pruhy boli voľné bez obmedzení o pol jedenástej doobeda.

Podľa našich informácií musela polícia diaľnicu uzavrieť. Krátko po 8.00 h bola na mieste aj diaľničná patrola. "Národná diaľničná spoločnosť, teda príslušné stredisko nasadilo všetky svoje dostupné kapacity, aby v čo najrýchlejšom čase sprejazdnili daný úsek, a to sa podarilo do hodiny," informoval hovorca NDS Tomáš Ferenčák. Kamión uhasili do niekoľkých minút. Škoda sa odhaduje na 10-tisíc eur a príčinou mala byť technická chyba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy