Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Dvaja hasiči sa už domov nevrátia. Dočkajú sa ich rodiny spravodlivosti?
Zdielať na

Dvaja hasiči sa už domov nevrátia. Dočkajú sa ich rodiny spravodlivosti?

ZVOLEN / Na zvolenskom súde na tretí pokus otvorili hlavné pojednávanie s podnikateľom, ktorý podľa obžaloby zavinil smrteľnú dopravnú nehodu. Na ceste pri obci Sása narazil do skupinky hasičov na bicykloch. Dvaja z nich zrážku neprežili.

​Nehoda sa stala na ceste pri Sáse, kde boli bratislavskí hasiči v čase voľna na výlete. Pre Michala a Juraja bola jazda na bicykli osudnou, domov sa nevrátili a rodiny sa doteraz so stranou nezmierili. "Kto to neprežil si to nevie predstaviť, čo to je strata blízkeho človeka a ešte k tomu dieťaťa," povedala Michalova matka. Po prvýkrát vypovedal obžalovaný muž, vinu popiera.

Hasiči sa pred obvineným mali objaviť náhle

Tvrdil, že bol iba účastníkom dopravnej nehody, vraj sa pred ním hasiči na bicykloch objavili náhle a zrážke sa už nepodarilo zabrániť. "Ja som jediný, kto to videl. Nebudem sa k tomu teraz vyjadrovať," objasnil obžalovaný muž. Jeho výpoveď počúvali v pojednávacej miestnosti príbuzní oboch hasičov, ktorí čakajú na spravodlivosť.

"Je ťažké to počúvať, nebolo tam trošku citu a ľudskosti z môjho pohľadu," vyjadril sa bratranec obete. Právny zástupca pozostalých Ivan Javor hovorí, že sa obžalovaný snaží zo situácie dostať. "Deklaruje, že má snahu poskytnúť nejaké odškodné," doplnil. Michalova matka sa dnes prvýkrát pozrela do očí obžalovaného muža, ten sa jej na chodbe súdu ospravedlnil.

Matka obete apeluje na vodičov

"Je to tragédia pre všetkých. A aj teraz, keď nedávno zomreli dvaja hasiči pri nehode. Je veľa dopravných nehôd. Apelujem na vodičov, aby jazdili ohľaduplne," odkázala matka obete. Zvolenský podnikateľ čelí obžalobe za prečin usmrtenia a porušenie dopravných predpisov, v prípade uznania viny mu hrozí 4 až 10 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy