Zatiahnuté
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Šoféra kamiónu, ktorý usmrtil dvoch hasičov, prepustili
Zdielať na

Šoféra kamiónu, ktorý usmrtil dvoch hasičov, prepustili

TRENČÍN / Poľského vodiča kamióna, ktorého polícia viní z usmrtenia dvoch hasičov na diaľnici pri Hornej Strede, eskortovali na Okresný súd v Trenčíne. Prokuratúra chce, aby bol stíhaný vo väzbe na Slovensku. Pojednávanie trvalo viac ako tri hodiny a Poliak išiel na slobodu.

​​"Sudca prepustil obvineného na slobodu zo zadržania, nevzal obvineného do väzby," informovala prokurátorka okresnej prokuratúry Trenčín. Podľa polície má muž na svedomí životy dvoch mladých hasičov, ďalší policajný úradník stále leží v kritickom stave v nemocnici. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinov usmrtenie a ublíženie na zdraví.

40-ročný Mariusz z Poľska strávil v policajnej cele 4 dni. Prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie, o ktorom rozhodol Okresný súd v Trenčíne. "Zo strany prokuratúry bola žiadaná aj úteková aj preventívna väzba, sudca pre prípravné konanie sa nestotožnil s návrhom a preto zo strany prokuratúry bola podaná sťažnosť. Väzba bola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka," doplnila prokurátorka.

​Šofér z Poľska v pondelok podvečer (27.5) na diaľnici D1 neďaleko Nového Mesta nad Váhom narazil do vozidiel hasičov a mýtnych policajtov. Podľa našich zistení mal pred sudcom vypovedať, že nevie ako došlo k tragédií, pamätá si vraj iba okamih nárazu. Údajne dostal mikrospánok.

Prokurátorka potvrdila, že obvinený vypovedal, ale odmietla udať bližšie informácie. Obvinený muž mal poprieť, že by v osudný okamih manipuloval s mobilným telefónom. Pred sudcom údajne plakal a vinu priznal.

Vodičovi po zadržaní odobrali vzorku krvi na zistenie prítomnosti omamných látok. Policajní vyšetrovatelia ešte stále čakajú na kompletné výsledky toxikológie. Stále tak platí, že v prípade dokázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy