Skoro jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Mal sedieť v starostovskom kresle, sedí ale za mrežami: Starosta šoféroval opitý
Zdielať na

Mal sedieť v starostovskom kresle, sedí ale za mrežami: Starosta šoféroval opitý

ŠTEFANOVCE / Namiesto kresla starostu, pohľad spoza mreží policajnej cely. Prvý muž obce Štefanovce má problém. Stačilo, aby jeho auto zastavili policajti. Komplikácie prišli po bežnej cestnej kontrole, presnejšie po dychovej skúške. Hrozí mu väzenie a to nie je všetko.

Podľa polície vozidlo smerovalo z Tovarného do obce Štefanovce. "45-ročný muž bol policajnou hliadkou zákonným a predpísaným spôsobom zastavený a bol podrobený kontrole," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Hovorili sme s otcom starostu. Povedal nám, že syn bol nakúpiť na víkendovú akciu. "V nedeľu šiel na nákup, majú mať Deň detí. Zbytočný problém," uzavrel. "Vykonanou dychovou skúškou bolo preukázané, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu, nafúkal viac ako 1,2 promile," objasnila hovorkyňa. Policajti muža obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil za mrežami CPZ.

Kým niektorých dedinčanov toto konanie starostu šokovalo, pre iných to prekvapenie nebolo

"Robil niečo aj pre obec, ale mohol aj viac," vyjadril sa jeden z obyvateľov. Vyjadrila sa aj ďalšia obyvateľka. "Starosta je dobrý, vychádza ľuďom v ústrety, naňho nemôžem nič povedať, vždy mi pomohol," povedala. Starosta je naďalej za mrežami policajnej cely. Tento prípad sa rieši v takzvanom superrýchlom konaní a zo skutku sa bude zodpovedať na súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy