Skoro jasno
16°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Nebezpečný nález na dvore: Rodina objavila granát z druhej svetovej vojny
Zdielať na

Nebezpečný nález na dvore: Rodina objavila granát z druhej svetovej vojny

MODRA NAD CIROCHOU / Rodina rozhŕňala kamene na dvore, jeden z nich sa im zdal zvláštny. Až keď sa pozreli lepšie, zistili, že treba volať pyrotechnika. Za posledné dni našli v prešovskom kraji aj stovky ďalšej munície a granáty dokonca objavil aj sám pyrotechnik.

Funkčnú muníciu našla rodina počas bežných prác na dvore za rodinným domom. Okamžite zavolali na políciu a na miesto dorazil krajský pyrotechnik. Ako informuje polícia, išlo o nález delostreleckého granátu z druhej svetovej vojny.

200 kusov pechotného streliva našli v Prešovskom kraji počas výkopových prác. Taktiež z druhej svetovej vojny, rovnako, ako  8 granátov, ktoré tiež ležali v jednom z dvorov. To stále nie je všetko. Polícia informovala, že privolaný krajský pyrotechnik našiel ďalších šesť kusov munície.

Aj po viac ako 80-tich rokoch, od skončenia vojny, nám tieto nálezy pripomínajú nielen miesta, kadiaľ sa tiahol front, ale aj skazu, ktorú so sebou priniesla. Polícia stále apeluje na ľudí, aby nepodceňovali riziká, hoci sa munícia zdá stará a poškodená, stále môže byť funkčná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy