Zatiahnuté
20°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Opakovane týral psov: Muž pôjde do väzenia za kruté zaobchádzanie so zvieratami
Zdielať na

Opakovane týral psov: Muž pôjde do väzenia za kruté zaobchádzanie so zvieratami

PÚCHOV / Muža z okresu Púchov odsúdili za trestný čin týrania zvierat. Napriek tomu, že bol v podmienke si zadovážil ďalšieho psa a týral ho podobným spôsobom. Zviera skončilo v útulku. Inšpektor linky krutosti, podal trestné oznámenie za rovnaký skutok. Tentokrát majiteľa psov väzenie neminie.

Šesťročného Maxa priviezli do Bratislavy, lebo ho týral majiteľ. Na linku krutosti volali obyvatelia obce Ladce v okrese Púchov. Videli, ako ho jeho majiteľ pravidelne vodí niekoľko hodín po dedine na vôdzke a s malým náhubkom. Pes bol hladný a smädný.

Inšpektori linky krutosti s pracovníkmi veterinárnej a potravinovej správy psíka od majiteľa zobrali, majiteľ s tým súhlasil. Pred dvomi rokmi mu už jedného psa zobrali. Ten pes bol na krátkej reťazi a nemal búdu, vodu ani jedlo. Pes skončil v útulku zvierat a na pána podali trestné oznámenie. Prípad skončil na súde.

"Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým obvineného uznal za vinného, zo spáchania prečinu týrania zvierat a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu v trvaní tri roky. Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť," informuje Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Vzhľadom na to, že bol v skúšobnej dobe a zadovážil si ďalšieho psa tohto Maxa, ktorého tiež týral, skončí to na súde. Pes Max sa musí par týždňov ešte zotaviť, aby bol schopný vakcinácie, a potom bude ponúkaný na adopciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy