Oblačno
30°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Riziko mokrých ciest: Vodič narazil do stromu, z auta ho museli vyťahovať hasiči
Zdielať na

Riziko mokrých ciest: Vodič narazil do stromu, z auta ho museli vyťahovať hasiči

DIVIACKA NOVÁ VES / Hasiči, záchranári a vrtuľník. Tak to včera večer vyzeralo za obcou Diviacka Nová Ves v prievidzskom okrese. Ratovali tam vodiča, ktorý narazil do stromu. Zostal zakliesnený v aute a v umelom spánku ho prevážali do opatery lekárov.

​Cesta 2/574 za obcou Diviacka Nová Ves. Takto skončilo auto 41-ročného muža, ktorý tadiaľto jazdil denne. Býval neďaleko. Napriek tomu stačila chvíľka nepozornosti a museli ho ratovať záchranári.

"Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam, následkom čoho s vozidlom dostal šmyk a prešiel do protismeru," informovala vedúca oddelenia komunikácie a prevencie PZ Ingrid Krajčíková.

V hustom daždi na mokrej ceste už nedokázal dosať auto pod kontrolu. Skončilo v strome. "Určite príčinou bol dážď, lebo začalo dosť prudko pršať. Treba dávať pozor, lebo, keď sú takéto teplá a začne pršať, väčšinou tá cesta je taká klzká," uviedol zamestnanec odťahovej služby Peter Rybanský.

Z auta ho vyslobodili až hasiči

Vodiči, ktorí prechádzali okolo sa mu snažili pomôcť. Nekomunikoval a z auta ho vyslobodiť nedokázali. Urobili to až prievidzskí hasiči. "Po našom príchode sa vo vozidle nachádzal zakliesnený vodič, toho sme vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia a pomohli naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby," informoval veliteľ zásahu HAZZ Miroslav Liška.

Jeho stav bol mimoriadne vážny. Záchranári ho v sanitke stabilizovali viac než hodinu. Potom zavolali na miesto vrtuľník. Potreboval čo najrýchlejší prevoz do nemocnice. "41-ročný muž utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Bol uvedený do umelého spánku a s polytraumou ho leteckí záchranári, v kritickom stave previezli vrtuľníkom do Martina," osvetlila hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby.

"Treba dávať pozor, lebo ako neni to sranda. Plechy sa dajú opraviť, ale ľudský život sa opraviť nedá," dodal Rybanský.

Vodič je stále vo vážnom stave. Presné príčiny nehody vyšetrujú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy