Skoro jasno
22°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Zo servisu ukradol rozobraté auto a opakovane s ním narazil. Obvinenie ešte nevzniesli
Zdielať na

Zo servisu ukradol rozobraté auto a opakovane s ním narazil. Obvinenie ešte nevzniesli

KRIVANY / Opitý muž mal ukradnúť pokazené auto v servise a ešte s ním aj havaroval. Pri následnom vyčíňaní zničil všetko, čo sa dalo. Polícia to rieši ako prípad krádeže a poškodzovania cudzej veci. Škody ráta nielen vlastník auta, ale aj majiteľ firmy.

​"Auto sme rozobrali a čakali sme na súčiastku," povedal automechanik. Pokazené auto stálo na súkromnom pozemku, mal tam vstúpiť 41-ročný muž. Bolo len pár minút pred polnocou. Kľúče boli v zapaľovaní, ale auto bolo z časti rozobraté. Aj preto s ním ten, kto ho ukradol, ďaleko nedošiel. "Auto musel opakovane štartovať, pričom s ním narazil do budovy firmy, do oplotenia a ušetrený nebol ani kvetináč," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Nerátali s tým, že niekto príde do cudzieho dvora, kľúče tak nechali v zapaľovaní

Z auta po celú dobu vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré poškodili príjazdovú cestu i odstavnú plochu. Škody tak rátal nielen majiteľ auta, ale aj majiteľ firmy. "Muž bol podrobený dychovej skúške, výsledok dosiahol 1,9 promile," dodala hovorkyňa. 41-ročný muž bol v krátkom čase obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže a pre trestný čin poškodzovanie cudzej veci. Obvinenie voči konkrétnej osobe nateraz nebolo vznesené. "V predmetnej trestnej veci momentálne prebieha vyšetrovanie, vykonávajú sa procesné úkony so zameraním predovšetkým na objektivizovanie, teda vyčíslenie škody, ktorá bola týmto trestným činom spôsobená," takto znelo stanovisko Krajskej prokuratúry v Prešove. 

"Nafta z auta tiekla, poškodil aj samotné auto, pretože buchol do fasády a motor, ktorý bol rozobratý, poškodil tiež," uzavrel automechanik Peter Smetana.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy