Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Kuriózny prípad vodiča. Namiesto dovolenky skončil vo väzení
Zdielať na

Kuriózny prípad vodiča. Namiesto dovolenky skončil vo väzení

TRENČÍN / Policajti z Trenčianskeho kraja riešili dva kuriózne prípady opitých vodičov. Jeden prišiel o dovolenkový pobyt, druhý ešte ani nestihol dokončiť autoškolu a za volantom nafúkal vyše tri promile.

Tridsaťročný Matúš sa tak veľmi ponáhľal na letisko, až ho pre jeho rýchlu jazdu zastavili diaľniční policajti. Tým sa priznal, že o pár hodín odlieta na dovolenku. Po tom, ako mu dali fúkať, však mohol na more zabudnúť. “Po kontrole dokladov bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorá skončila krátko pred 9:25 hod. s výsledkom 0,66 mg/l, čo je v prepočte 1,38 promile alkoholu v dychu,” skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Opakovaná dychová skúška

Muž sa snažil vyhovoriť, že pil deň predtým, no prečo mala opakovaná dychová skúška ešte vyššiu hodnotu, a to takmer jeden a pol promile, už vysvetliť nevedel. “Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a bol obmedzený na osobnej slobode. Na miesto pobytu na dovolenke ho čakal už len pobyt v cele policajného zaistenia,” potvrdila Kuzmová.

Odtiaľ ho eskortovali na súd, ktorý mu za šoférovanie pod vplyvom alkoholu naparil finančný trest vo výške 1000 eur. “Zároveň obvinenému uložil súd trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na obdobie dvoch rokov,” hovorí hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Študent autoškoly

Matúša na chodbe okresného súdu posadili vedľa muža, ktorého tiež obvinili pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Aj jeho prípad je niečím zaujímavý. Keď ho policajti zastavili, zistili, že muž nemá vodičský preukaz, pretože ešte len práve navštevuje autoškolu. “No už ju asi nedorobím, to sa môžem rozlúčiť,” povedal obvinený muž.

“Vodič sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške, ktorá krátko pred polnocou skončila s výsledkom 3,29 promile alkoholu,” dodáva Kuzmová. Tridsaťosemročného Lukáša z okresu Ilava sudca podmienečne odsúdil na štyri mesiace. V skúšobnej dobe jeden a pol roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy