Polojasno
24°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Pri dopravnej nehode sa vážne zranili dvaja ľudia. Jeden z nich zomrel
Zdielať na

Pri dopravnej nehode sa vážne zranili dvaja ľudia. Jeden z nich zomrel

OSTRATICE / Pri dopravnej nehode sa vážne zranili dvaja ľudia. Jeden z nich zraneniam na mieste podľahol.

Nehoda na ceste III/1745 medzi Ostraticami a Žabokrekmi nad Nitrou v okrese Partizánske si v pondelok (3. 6.) ráno vyžiadala dvoch vážne zranených ľudí. Jednému zranenému po čelnej zrážke dvoch vozidiel pomáhali leteckí záchranári z Trenčína. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air - Transport Europe Zuzana Hopjaková.

"24-ročný vodič viedol vozidlo značky Opel Crossland v smere od obce Ostratice na obec Žabokreky nad Nitrou, kde z doposiaľ nezistených príčin na rovnom úseku cesty pravdepodobne prešiel s vozidlom do protismeru," informovala Monika Šišovská z Oddelenia Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne. Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty. Na mieste nebola žiadna brzdná dráha. Tachometer jedného z vozidiel sa zastavil na hodnote 80 km/h.

Jeden z mužov zraneniam podľahol

Obaja muži boli v bezvedomí a dve posádky hasičov a záchranárov ich resuscitovali dlhé minúty. Napriek tomu zraneniam podľahol 37-ročný muž. Druhého účastníka dopravnej nehody vo vážnom stave transportovali záchranári leteckou záchrannou službou do nemocnice v Nitre v umelom spánku. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

"Posádka leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzala 24-ročného muža, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Lekár mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, bol uvedený do umelého spánku a po preložení na palubu bol s tzv. polytraumou letecky prevezený do Fakultnej nemocnice v Nitre," uviedla Hopjaková. Druhý, ťažko zranený pacient podľa nej zostal v starostlivosti pozemných záchranárov.

"Na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala polícia.

Úsek cesty tretej triedy zostal po raňajšej nehode neprejazdný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy