Jasno
26°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Nočná tragédia na železnici: Vlak zrazil muža ležiaceho na koľajisku
Zdielať na

Nočná tragédia na železnici: Vlak zrazil muža ležiaceho na koľajisku

BANSKÁ BYSTRICA / Neďaleko vlakovej stanice v centre Banskej Bystrice zrazil vlak muža. Podľa polície ležal v koľajisku a rušňovodič zrážke zabrániť nestihol. Muž zraneniam na mieste podľahol, jeho totožnosť známa nie je.

​Nešťastie sa stalo neďaleko železničnej stanice v centre Banskej Bystrice. Vlak s cestujúcimi odišiel zo stanice, prešiel iba desiatky metrov. Rušňovodič si všimol muža ležiaceho v koľajisku, no zrážke už zabrániť nedokázal. "Po 22.00 hodine sme na 158 prijali oznámenie, že v blízkosti stanice Banská Bystrica mesto, vlak zrazil osobu, ktorá ležala v koľajisku," hovorí Mária Faltániová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica.

Zo stanice vyrazili hasiči so záchranármi. Pešo sa dostali až k miestu zrážky. Muž utrpel zranenia, ktorým žiaľ podľahol na mieste. Nenašli pri ňom žiadne osobné veci. Kto je obeťou zrážky s vlakom tak polícia stále nevie. "V prípade bola nariadená súdna pitva a vyšetrovanie ďalej pokračuje," dopĺňa Faltániová. 

Cestujúci sa ďalej nedostali, vlaková doprava bola prerušená na niekoľko hodín. "Nemám teraz ako sa dostať domov, autobusom o piatej ráno, vlak očividne žiadny," reagoval cestujúci. "Vlaková doprava bola prerušená na viac ako dve hodiny," hovorí Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa Železnice Slovenskej republiky. 

Pre cestujúcich prišla napokon náhradná autobusová doprava, v opačnom prípade by sa cestujúci nemali ako ďalej dostať. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy