Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Muž unikal polícii cez strechy domov. V nezaistenom aute mal matku s dieťaťom
Zdielať na

Muž unikal polícii cez strechy domov. V nezaistenom aute mal matku s dieťaťom

ČESKÁ REPUBLIKA / Divokú naháňačku majú za sebou českí policajti. Muž pred nimi unikal takmer 150-kilometrovou rýchlosťou. Pred spravodlivosťou chcel utiecť dokonca aj cez strechy domov. V aute mal pritom matku s dieťaťom.

Policajná hliadka naháňala cestného piráta. Vošiel do slepej ulice, vyliezol na stavebné lešenie a chcel utiecť cez strechy domov. "Po výzve muž zo strechy zliezol a policajti ho zaistili. Keď sa ho policajti pýtali, prečo pred nimi utekal, odpovedal, že nevedel, čo má robiť," uviedla Dita Holečková, hovorkyňa polície ČR.

Šialená jazda trvala 15 kilometrov. Ohrozoval ďalších ľudí a miestami išiel 140 kilometrov za hodinu, kde je povolená rýchlosť 90 kilometrov za hodinu. "Nerešpektoval povolenú rýchlosť a to v obci ani mimo nej a nič mu nehovorili ani dopravné značky  a značnú časť cesty išiel v protismere," doplnila Holečková. 

Keď vošiel do slepej ulice dal sa na útek po svojich. Policajti ho spacifikovali na lešení strechy domu. "Lustráciou sme zistili, že muž má platný zákaz šoférovania až do roku 2025. A aby toho nebolo málo, tak keď utekal, vozidlo poriadne nezaistil a vozidlo nabúralo do iného zaparkovaného. Našťastie sa počas celej jazdy nikomu nič nestalo," doplnila Holečková. 

Muž odmietol test na drogy a odber biologického materiálu. Čo ale policajtov šokovalo, bol nález v aute. Počas celej život ohrozujúcej jazdy mal vedľa seba mamu s dieťaťom. Za odmietnutie testu na drogy a za porušenie zákazu šoférovania hrozí mužovi až dva roky väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy