Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Obyvateľov strašia podomácky vyrobené pasce z klincov
Zdielať na

Obyvateľov strašia podomácky vyrobené pasce z klincov

ROŽŇAVA / Vodičov strašia podomácky vyrobené pasce s klincam. Niekto ich dáva na zrekonštruovanú cestu, ktorá vedie do oddychovej zóny a aj na vrch Volovec. Defekty sú tam na dennom poriadku. Jeden kamionista musel vymeniť až sedem pneumatík. ​Situáciu riešili aj mestskí poslanci.

​Obyvatelia Rožňavy sa po rokoch dočkali nového asfaltu na jednej z najhorších ciest v meste. Niekto po nej však začal rozhadzovať špeciálne upravené klince. Dotyčný si dal s výrobou námahu. Svedkovia tvrdia, že pasce domácej výroby sú cielene osadené do cesty a prisypané kamenivom aby ich nebolo vidieť.

"Zaznamenali sme niekoľko prípadov, kedy našli vodiči kamiónov a nákladných vozidiel klince, ktoré boli špeciálne upravené a prepichovali ich pneumatiky," potvrdil riaditeľ rožňavských mestských lesov Bohuš Hudaček.

Cestu často využívajú turisti

K prípadom dochádza niekoľkokrát týždenne. Ide pritom o cestu, ktorá smeruje do oddychovej zóny a je často využívaná turistami. "Určite to nie je normálne. Chodím sem často a stretávam tu dosť veľa cyklistov aj rodinky s deťmi. Môže sa stať nejaké zranenie," hovorí cyklista. Jedem z vodičov musel dokonca meniť až sedem pneumatík.

Problém riešilo mestské zastupiteľstvo

Problém s nastraženými pascami riešili aj poslanci počas zasadnutia mestského zastupiteľstva. "Vynaložili sme kroky na odstránenie a na zabezpečenie bezpečnosti našich obyvateľov," povedal primátor mesta Michal Domik.

V blízkosti úseku cesty, kde sú klince neustále rozhádzané, sa nachádza aj zariadenie pre seniorov. Defekt tak môžu dostať nielen návštevy, ale aj sanitky, ktoré sem často jazdia.

"Ja by som chcel apelovat, či je to skupina ľudí alebo je to jednotlivec, aby porozmýšľal pár krokov dopredu, aby sa to nedialo, lebo vážne do toho klinca môže stúpiť bežný človek, nejaké dieťa, môžu tam ísť cyklisti, môžu dostať v plnej rýchlosti a spadnú dole," dodal primátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy