Oblačno
20°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Hrozivý nález: Na hladine vodnej nádrže našli mŕtve telo muža
Zdielať na

Hrozivý nález: Na hladine vodnej nádrže našli mŕtve telo muža

DOMAŠA / Na hladine vodnej nádrže našli bezvládne telo muža (70) z Prešova.

Vo vodnej nádrži Domaša v časti Holčíkovce našli v pondelok (3. 6.) v noci telo 70-ročného muža z Prešova. Jeho kamarát našiel na vode prázdnu jachtu. Pritiahol ju k brehu v časti Zátoka, no vtedy už na miesto smerovali hasiči.

"Naša jednotka bola privolaná k výjazdu asistencie policajnému zboru pri vyhľadávaní nezvestnej osoby v rekreačnej oblasti Eva v časti Zátoka," uviedol veliteľ zásahu z hasičskej stanice Holčíkovce Martin Mydla.

Dostať sa člnom k vode v danej oblasti nebolo možné, preto sa veliteľ hasičov rozhodol pre rýchlejší zásah použiť na pátranie jachtu, ktora sa opustená našla na vode. "Asi po piatich až desiatich minútach sme našli plávať na hladine nezvestnú osobu, ktorá bola 200 až 300 metrov od brehu," potvrdil Mydla.

Pomôcť mu už nedokázali

Hasiči muža naložili na čln, previezli na breh a okamžite začali s jeho oživovaním až do príchodu záchranárov. "Napriek snahe záchranárov sa 70-ročnému mužovi už pomôcť nedalo a lekár musel konštatovať úmrtie," informovala hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. "Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár, ktorý pre stanovenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu nebohého," informovala prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

To, ako sa muž do vody dostal, prešetruje polícia. Na miesto prišiel aj policajný technik, ktorý zadokumentoval stopy. Polícia v Slovenskej Kajni v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a preveruje okolnosti tragickej udalosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy