Polojasno
19°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Konflikt medzi dvomi mužmi skončil šiestimi bodnými ranami. Útočník je za mrežami
Zdielať na

Konflikt medzi dvomi mužmi skončil šiestimi bodnými ranami. Útočník je za mrežami

BARDEJOV / Konflikt medzi dvomi mužmi na autobusovej stanici sa skončil šiestimi bodnými ranami. Jeden muž smeroval do nemocnice, druhý za mreže policajnej cely. Sudca ho vzal do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

​Muž pochádzajúci z Českej republiky mal na miestneho, od neho dvakrát staršieho muža, brutálne zaútočit a dokonca ho niekoľkokrát bodnúť. "32-ročný muž fyzicky napadol 66-ročného miestneho muža, ktorého pri zápase šesťkrát bodol nožom do oblasti hrudníka, brucha a chrbta," informovala Jana Ligdayová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Napadnutý Bardejovčan utrpel viaceré poranenia. Záchranári ho po útoku previezli do nemocnice. Jeho zranenia si podľa predbežnej prognózy lekárov vyžiadajú šesť týždnov liečenia. Útočník skončil za mrežami policajnej cely. "Osoba, podozrivá zo spáchania toho skutku, bola políciou ešte v ten deň vypátraná, bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia," dodala hovorkyňa.

Útočníka policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a z trestného činu výtržníctva. Sám má po incidente poranené oko. Prokurátor pre obvineného žiadal väzbu. "Klient berie plnú zodpovednosť a bude znášať za jeho konanie následky. Celého konania mu je veľmi ľúto," uviedla obhajkyňa obvineného Viera Muliková.

Útočník skončil vo väzbe

"Obvinený pre zločin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu Bardejov vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Dodala, že rozhodnutie súdu je právoplatné.

Obvinený podľa jeho obhajkyne akceptuje rozhodnutie súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy