Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Nehoda spôsobená mokrou cestou. Medzi zranenými boli aj zamestnanci ministerstva vnútra
Zdielať na

Nehoda spôsobená mokrou cestou. Medzi zranenými boli aj zamestnanci ministerstva vnútra

DARGOV / Tri rozbité autá a traja zranení. Začíname nehodou, ktorá sa stala v utorok 4. júna ráno na dargovskom priesmyku. Vodič, ktorý mal nehodu spôsobiť, dostal pravdepodobne na mokrej ceste šmyk a prešiel do protismeru. Medzi zranenými sú aj zamestnanci ministerstva vnútra.

V čase nehody husto pršalo a cesta bola mokrá. Vodič Audi zrejme nezvládol prejazd zákrutou a nad vozidlom stratil kontrolu, následkom čoho prešiel do protismeru. "Vodič vozidla značky audi pravdepodobne neprispôsobil svoju rýchlosť stavu a povahe vozovky a aktuálnym poveternostným podmienkam, s vozidlom dostal šmyk a narazil do dvoch za sebou idúcich vozidiel, oboch značky škoda Superb," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

V jednej zo škodoviek sa viezli štyria zamestnanci ministerstva vnútra. Po zrážke zostala zdemolovaná bočná časť ich služobného vozidla. V havarovaných vozidlách sa dokopy viezlo až osem ľudí. Zranených účastníkov previezli záchranári do nemocnice. "Všetci boli mimo vozidla a prevzala si ich RZP-čka. Autá sme zabezpečili proti požiaru, proti posunu," ozrejmil Miroslav Princík, zasahujúci hasič HaZZ v Trebišove. 

Osoby utrpeli viaceré zranenia

"Záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Košiciach 59-ročného muža s povrchovým poranením hrudníka a 48-ročnú ženu s podozrením na zlomeninu krčnej chrbtice, driekovej časti chrbtice a panvy. Do nemocnice v Trebišove previezli záchranári 57-ročnú ženu s otvorenou ranou hlavy," opísala Petra Klimešová, hovorkyňa záchranárov. 

"Všetci traja vodiči boli podrobení dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu u ani jedného z nich nepotvrdila," dodala Ivanová. Po zdokumentovaní nehody museli cestári vyčistiť vozovku od blata a kameňov. Za ten čas premávku striedavo riadili policajti. Na mieste sa tvorili dlhé kolóny. "Presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov sú naďalej predmetom vyšetrovania trebišovských dopravných policajtov," doplnila Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy