Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Za rýchlu jazdu pod vplyvom alkoholu muž rovnako rýchlo spoznal svoj trest
Zdielať na

Za rýchlu jazdu pod vplyvom alkoholu muž rovnako rýchlo spoznal svoj trest

Podgurážený vodič, ktorého chcela pred polnocou zastaviť hliadka, namiesto brzdy šliapol na plyn a dal sa na útek. Policajti sa však ani veľmi snažiť nemuseli, aby ho dolapili. Opitý tentoraz nemal šťastie, ale smolu. Pokazilo sa mu totiž auto. Nafúkal vyše dve promile.

Do problémov sa 44-ročný muž dostal po tom, ako jeho auto chceli policajti zastaviť pred pohostinstvom v obci Pčoliné. "Na výzvu hliadky nereagoval, práve naopak, rýchlou jazdou sa snažil hliadke ujsť," uviedla Martina Kellerová, prokurátorka OP Humenné. 

Lenže jeho zámer mu nevyšiel. Nie však preto, že by ho policajti nevedeli dolapiť. Práve naopak. Ani sa veľmi snažiť nemuseli. Muža zradilo jeho auto. "Z dôvodu náhlej poruchy na vozidle, zastavil a bol podrobený kontrole. Výsledok vykonanej dychovej skúšky presiahol 2,2 promile," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. 

Policajti muža obvinili z ohrozenia pod vplyvom a skončil v CPZ. Tento prípad bol riešený v tzv. superrýchlom konaní. Muža prokurátorka obžalovala z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Bol predvedený pred sudcu pre prípravné konanie, k trestnej činnosti sa opakovane doznal, vyslovil ľútosť," priblížila Kellerová. 

Podľa zdroja televízie JOJ sa údajne stretol so spolužiakom, ktorého dlhé desaťročia nevidel, a tak si spolu mali vypiť. Nebolo by na tom nič zlé, keby si potom nesadol za volant. "Je mi to ľúto, to je všetko, čo môžem povedať teraz už," povedal obvinený. Sudca ho uznal za vinného. "Podmienečný trest 6 mesiacov s podmienkou na 12 mesiacov a trest zákazu činnosti na 30 mesiacov," dodala Kellerová. Tento trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy