Jasno
14°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Revolúcia v prideľovaní ešpézetiek. Protekčným číslam je koniec!
Zdielať na

Revolúcia v prideľovaní ešpézetiek. Protekčným číslam je koniec!

Prideľovaniu protekčných evidenčných čísiel je definitívne koniec! Na všetkých dopravných inšpektorátoch to už za policajtov robí počítač. Policajné vedenie si od toho sľubuje veľa. Tvrdí, že korupcii s číslami odzvonilo!

Už tretí deň funguje na všetkých dopravných inšpektorátoch nový systém prideľovania evidenčných čísiel. Inicioval ho minister vnútra pri svojom nástupe a teraz sa dostal do praxe.



Systém riadi centrálny počítač v Banskej Bystrici, ostatné dopravné inšpektoráty sú na neho napojené. Keď si prídete prihlásiť auto, vypíšte všetky potrebné údaje ako doteraz, ibaže na záver vám už policajt nevyberá značku, ale náhodne ju vygeneruje počítač. Policajt vraj tak už nemá žiadnu šancu ovplyvniť, aká značka bude vodičovi pridelená.

V podstate si však vydýchli aj samotní policajti. Je totiž verejným tajomstvom, že na inšpektorátoch v mnohých prípadoch v podstate tlačili na policajtov aj ich samotní nadriadení, či rôzni vplyvní ľudia, aby im prednostne vybavili číslo, ktoré chceli a teraz to už nie je možné.

tv joj

Súvisiace články