Jasno
20°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Najvyšší súd potvrdil oslobodenie bývalej sudkyne Kyselovej
Zdielať na

Najvyšší súd potvrdil oslobodenie bývalej sudkyne Kyselovej

BRATISLAVA / Bývalú šéfku Žilinského súdu Evu Kyselovú definitívne oslobodili v korupčnej kauze a už zajtra sa chystá do práce. Kyselovú prokurátor vinil z toho, že mala za peniaze vybavovať rozsudky.

Kľúčovým svedkom bol bývalý sudca Pavol Polka. "Tento človek ma veľmi sklamal práve tým, že ma krivo obvinil," vyjadrila sa Kyselová. Kyselovú pred dvoma rokmi už oslobodil Špecializovaný trestný súd. Prokurátor sa ale odvolal, a tak všetko skončilo na Najvyššom súde. Senát nakoniec potvrdil oslobodzujúci rozsudok. Predsedníčka podotkla, že kauza nemohla byť postavená len na výpovedi ex-sudcu Pavla Polku, ktorá bola navyše plná rozporov.

​"V prvom rade treba povedať, že moja klientka bola krivo obvinená," zneli slová obhajcu Ľubomíra Hagara. Vyjadril sa aj prokurátor. "Ja ako zastupujúci prokurátor sa nestotožňujem s konečným rozhodnutím Najvyššieho súdu. Avšak ďalší postup v tejto veci musí zvoliť dozorujúci prokurátor, ktorý zváži či je tam dôvod na podanie mimoriadneho opravného prostriedku alebo nie," uviedol. 

Kyselová: Prídem do práce a budem robiť

"Ja stále som na sebe pracovala a stále som sa učila aj počas pozastavenia výkonu funkciu sudcu. Takže, ja proste prídem do práce a budem robiť," povedala. Sudkyňa Eva Kyselová je po dnešnom dni definitívne oslobodená a tak ako avizovala, zajtra sa vracia späť do práce na Krajský súd v Žiline. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy