Jasno
23°
Bratislava
Ladislav
27.6.2024
Obrovská dopravná nehoda na D1: Zrazilo sa 10 vozidiel, vinník mal z miesta nehody ujsť
Zdielať na

Obrovská dopravná nehoda na D1: Zrazilo sa 10 vozidiel, vinník mal z miesta nehody ujsť

Zdroj: Twitter-policie čr

BRNO / Nehoda desiatich vozidiel v stredu (5.6.) ráno dopravu na diaľnici D1. Stalo sa tak na 196. kilometri diaľnice v Brne. Informuje o tom portál ČT24.

Ako uvádza ČT24, v smere na Prahu sa neďaleko exitu Brno-juh stretlo päť osobných áut, dve dodávky a tri nákladné autá. Za zrážku je pravdepodobne zodpovedný vodič kamiónu, ktorú z miesta činu ušiel a ukradol iné vozidlo, s ktorým tiež havaroval. Polícia uviedla, že mal pozitívny test na drogy. 

Nehoda skomplikovala cestu viacerým vodičom

Na diaľnici sa tvorili niekoľkokilometrové kolóny. Záchranári ošetrili štyroch zranených. "Vodič z kamiónu vyskočil, následne sa v ulici Kaštanova zmocnil osobného vozidla. Z miesta prešiel smerom na Rebešovice, kde havaroval. Tam ho policajti vypátrali. Muž mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky, aktuálne je v zdravotníckom zariadení a čaká vyšetrenie," informoval policajný hovorca Petr Vala. Okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Pri nehode sa zranili štyria ľudia. Utrpeli ľahké až stredne ťažké zranenia. "Po ošetrení sme ich previezli na ďalšiu starostlivosť do jednej z brnenských nemocníc," povedala hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová. Na mieste zasahovali aj hasiči, ktorí zaistili protipožiarne opatrenia. Podľa hovorcu Jaroslava Mikošky nemuseli nikoho vyslobodzovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy