Jasno
15°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
70 ľudí v Kapušanoch čelilo smrti. Môže za to šialený sused...
Zdielať na
Krimi

70 ľudí v Kapušanoch čelilo smrti. Môže za to šialený sused...

Obyvatelia obytného domu vo Veľkých Kapušanoch prežili hrôzu, aká sa nevidí každý deň. Za všetko môže ich exsused Rudolf (28). Ten násilne vytlačil dvere svojho bývalého bytu a potom to prišlo...

Rudolf sa z bytovky na sídlisku Centrum odsťahoval v apríli 2011, v pondelok však tam opäť zavítal. A začali sa diať neuveriteľné veci. Mladík prišiel k dverám svojho pôvodného bytu, ktoré vzápätí vytlačil.

V záchode potom kliešťami uvoľnil uzáver plynovej prípojky. "Zároveň na troch miestach v byte založil požiar, aby došlo k výbuchu s úmyslom vystaviť nebezpečenstvu smrti zhruba sedemdesiat tam bývajúcich ľudí," povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. 

Rudolf hneď nato zobral nohy na plecia a z bytu ušiel. Tragédii zabránila pozornosť obyvateľov a rýchly zásah hasičov. Tí prišli na miesto ešte predtým ako sa plyn stihol v miestnosti nahromadiť. Stačila tak chvíľa a prišlo by k explózii, ktorá by mohla mať katastrofálne následky.

Na Slovensku už došlo k viacerým ničivým výbuchom plynu. Napríklad, v apríli v dedinke Hrušov v okrese Vranov nad Topľou, zničila explózia celý rodinný dom. Pozrite si, čo všetko narobil vtedy výbuch v našom videu.

Zdielať na

Súvisiace články