Skoro jasno
24°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Nešťastný pád robotníka: Z výkopu ho museli vytiahnuť hasiči, utrpel vážne zranenia
Zdielať na

Nešťastný pád robotníka: Z výkopu ho museli vytiahnuť hasiči, utrpel vážne zranenia

HUMENNÉ / Robotníka museli z výkopu pre šachtu vyslobodiť hasiči. Do záchrannej akcie v Humennom sa zapojili aj leteckí záchranári. 56-ročný muž totiž spadol tak nešťastne, že utrpel vážne zranenia. Policajti začali v prípade trestné stíhanie.

"Príslušníci z Hasičskej stanice Humenné boli vyslaní k technickej pomoci – vyslobodeniu zranenej osoby z výkopu," informovala hovorkyňa HaZZ Prešov Miroslava Knišová. Spadol tam jeden zo zamestnancov. Na mieste museli zasahovať všetky záchranné zložky. "Na stavbe pracuje denne asi 120 pracovníkov. Muž realizoval oplotenie výkopu, do ktorého spadol," upresnil riaditeľ stavby za zhotoviteľskú firmu.

Muž utrpel vážne poranenie hlavy s rozsiahlou tržnou ranou

Podľa polície ku skutku došlo počas vykonávania stavebných prác. Stalo sa to v priestore železničnej stanice v Humennom. Aj tu prebiehajú práce na elektrifikácii železničnej trate. "Oproti budove bývalého výhybkárskeho stanovišťa muž spadol do výkopu pre káblovodnú šachtu," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Zasahujúci hasiči vyslobodili osobu pomocou výsuvného rebríka a odovzdali ju do starostlivosti posádky RZP," doplnila Knišová. "Operátor tiesňovej linky 155 na miesto vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník," potvrdila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. Leteckí záchranári si muža prevzali na pristávacej ploche v Humennom. Podľa ich informácií muž po páde utrpel vážne poranenie hlavy s rozsiahlou tržnou ranou.

Je dôvodom nepozornosť?

"Lekár pacientovi doplnil ďalšiu potrebnú liečbu a po preložení na palubu bol v stabilizovanom stave, pri vedomí, no s vážnym úrazom hlavy a s podozrením na poranenie hrudníka letecky transportovaný na Kliniku úrazovej chirurgie UN L. Pasteura v Košiciach," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov ATE Zuzana Hopjaková. 

Policajti okolnosti tohto skutku zadokumentovali a prípad prešetria. "Poverený príslušník železničnej polície v Humennom v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," doplnila Ligdayová. Dôvodom úrazu je podľa riaditeľa stavby nepozornosť pracovníka. "Zranený bude práceneschopný podľa vyjadrenia lekárov asi mesiac," uzavrel v stanovisku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy