Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Požiar zničil miestnosť v dome: Majiteľ podozrieva svoju družku, motívom mala byť nevera
Zdielať na

Požiar zničil miestnosť v dome: Majiteľ podozrieva svoju družku, motívom mala byť nevera

KAČANOV / Profesionálni aj dobrovoľní hasiči zasahovali pri požiari domu v obci Kačanov. Oheň kompletne zničil jednu miestnosť. Len nedávno ju pritom majiteľ zrekonštruoval. Tvrdí, že požiar má mať na svedomí jeho bývala družka. Motívom vraj bola nevera.

​​"Mala nervy, prišla a podpálila," povedal majiteľ domu. Do príchodu hasičov sa požiar snažili uhasiť miestni obyvatelia. Oheň vypukol v jednej z izieb rodinného domu. "Hneď išiel z domu dym, už som bežala, že aby išli hasiť chlapi, čo boli doma," priznala matka majiteľa domu Ľudmila Kančiová. Za pomoci dobrovoľných hasičov sa im požiar podarilo rýchlo uhasiť. Nestihol sa tak rozšíriť do ostatných častí domu.

Majiteľ domu s družkou v spoločnej domácnosti už nežije

"Po našom príchode sme požiar skontrolovali termokamerou a bol úplne zlikvidovaný. Následne sme celý priestor rodinného domu odvetrali," priblížil veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Slavomír Matta. Ľuboš podozrieva zo založenia požiaru svoju bývalú družku, s ktorou už nejaký čas nežije v spoločnej domácnosti. Včera sa však do domu vrátila, aby si zobrala svoje veci. Hneď po jej odchode susedia spozorovali oheň.

"On nebol doma, prišla so sestrou aj s mužom a podpálila mu dom. Každý sa v rodine poháda, ale toto spraviť," pýta sa matka majiteľa domu. Podozrivú Jozefínu našli policajti v susednej obci, kde momentálne býva. O tom, čo sa stalo, sa s nami rozprávať nechcela. Podľa hasičského vyšetrovateľa bola príčinou požiaru manipulácia s otvoreným ohňom.

Majiteľ si izbu len nedávno zariadil

"Keby jej to bolo ľúto, tak by toto nespravila. Nepodviedla by muža, nezapálila by, tam ľútosť niet," vyjadril sa poškodený. Len pred nedávnom si majiteľ izbu nanovo zariadil a oheň mu takmer všetko zničil. Nebyť všímavých susedov to ale mohlo dopadnúť ešte oveľa horšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy