Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
V Malom Dunaji našli mŕtvolu
Zdielať na

V Malom Dunaji našli mŕtvolu

BRATISLAVA / Z vody trčala ľudská lebka a časť ruky s bundou. Z Malého Dunaja vylovili neznáme mŕtve telo, ktoré našli kajakári. Ako sa do vody dostalo zisťujú policajní vyšetrovatelia.

​Partia kajakárov sa ráno 6. júna vybrala na Malý Dunaj do obce Zálesie len pár kilometrov od Bratislavy. Okolo pol 11 zbadali z vody trčať niečo podozrivé. Pri stromoch si všimli, že na hladine je kus oblečenia. Keď prišli bližšie uvideli bundu, časť lebky a ruky. Telo nebohého muža našli kajakári, ktorí prišli na Malý Dunaj čistiť jeho okolie. Ihneď zavolali policajtov a tí prišli aj s člnom.

Mimo kamery sme sa rozprávali aj s ľuďmi z Občianskeho združenia, ktorí čistili okolie toku a telo objavili. Z toho, čo videli zostali v šoku. Vraj sa na to nechceli pozerať, aby nemali traumu. Policajti zaisťovali stopy niekoľko hodín. Na mieste boli vyšetrovatelia aj technik, ktorý celé okolie zadokumentoval.

Prvotné informácie hovorili o tom, že telo vyzeralo ako keby bolo zviazané. Túto informáciu polícia nepotvrdila. Vytiahnutý pravdepodobne muž mal sebe oblečené zimné veci. Telo bolo vo vode niekoľko mesiacov a bolo v značnom štádiu rozkladu. Na prvý pohľad ho nevedeli ani len identifikovať.

"Policajti na mieste v súčasnosti vykonávajú potrebné úkony, akonáhle to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,"

Obhliadajúci lekár nariadil pitvu. To či išlo išlo alebo nešlo o násilnú smrť ukáže jej výsledky. Veď ani identita nebohého zatiaľ známa nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy