Skoro jasno
24°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
V obálke na podateľni sa podľa informácií TV JOJ nachádzal aj kypriaci prášok do pečiva
Zdielať na

V obálke na podateľni sa podľa informácií TV JOJ nachádzal aj kypriaci prášok do pečiva

BRATISLAVA / Záchranné zložky ukončili zásah v budove Magistrátu v Bratislave, ktorú vo štvrtok (6.6.) evakuovali pre podozrivú obálku doručenú do podateľne. Nebezpečenstvo sa nepotvrdilo.

Podľa našich informácii malo ísť o výhražný list, ktorý nebol adresovaný konkrétnej osobe. V jeho hlavičke sa nachádzali slová ako Rozsudok v mene božom. Či biely prášok mohol predstavovať riziko, museli najskôr zistiť hasiči. Fungovanie magistrátu sa však nezastavilo. Podľa našich informácii nebol nikto z tohto miesta evakuovaný.

"Na mieste bola nariadená evakuácia budovy," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. Potvrdil to aj hovorca Bratislavy Peter Bubla. "Na podateľňu magistrátu bola dnes doručená podozrivá obálka, pre obsah ktorej sme kontaktovali záchranné zložky. Tieto miesto zaistili a vykonávajú potrebné úkony," informoval.

"Na základe vyhodnotenia sa ukázalo, že nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Zásah zložiek je v tejto chvíli už ukončený a úrad sa vracia do normálneho režimu," skonštatoval Bubla.

Polícia teraz bude pátrať, kto bol autorom tohto výhražného listu, ktorý dostal magistrát. Podľa našich informácii potenciálne nebezpečná látka bola naopak ľudstvu prospešná. V obálke sa totiž nachádzal kypriaci prášok do pečiva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy