Jasno
22°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Zásah colníkov: Zlikvidovali vyše 500 litrov dovezeného alkoholu
Zdielať na
Krimi

Zásah colníkov: Zlikvidovali vyše 500 litrov dovezeného alkoholu

MICHALOVCE / Colný úrad Michalovce zlikvidoval vo štvrtok (6. júna) 536 litrov alkoholu v hodnote 4511 eur. Išlo o nápoje zaistené na hraničných priechodoch.

Likvidáciu zrealizovali na čističke odpadových vôd zmiešaním s odpadovou vodou a následným prechodom cez technologickú linku, kde sa alkohol rozloží. "Povinnosť zničiť alkohol vyplýva colnému úradu zo zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov," informuje hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová. "Išlo o rôzne alkoholické nápoje, originálne spotrebiteľské balenia i podomácky vyrobený alkohol naplnený do plastových fliaš či demižónov," uviedla.

Nesprávne označenia a priveľké množstvá

Išlo o alkohol zaistený na hraničných priechodoch, keď sa cestujúci dopustili colných priestupkov dovozom alkoholických nápojov nad povolený limit. Prípadne neboli spotrebiteľské balenia označené platnou kontrolnou známkou, alebo osoba nevedela preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia alkoholu.

"Upozorňujeme, že povolený a od dovozných platieb oslobodený, je dovoz jedného litra tvrdého alkoholu, dvoch litrov šumivého vína či nápoja s obsahom alkoholu do 22 percent, respektíve úmerná kombinácia týchto alkoholických nápojov, štyroch litrov tichého vína a 16 litrov piva," doplnila hovorkyňa s tým, že alkoholické nápoje nesmie dovážať osoba mladšia ako 17 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy