Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tínedžer si pýtal od mladíka peniaze a následne ho napadol nožom
Zdielať na

Tínedžer si pýtal od mladíka peniaze a následne ho napadol nožom

BRATISLAVA / Tínedžer bodol po roztržke v bratislavskom Starom Meste 20-ročného mladíka do hrudníka. Ten skončil v nemocnici na operačnom stole. Policajnej hliadke pomáhal útočníka zadržať jeden zo svedkov. Ide iba o 16-ročného chlapca.

Krátko popoludní sa na rušnej Miletičovej ulici, neďaleko nákupného centra, mali dať do reči mladí muži. Podľa svedkov si 16-ročný tínedžer mal od o 4 roky staršieho mladíka z Ukrajiny pýtať peniaze. Prišlo však k potýčke. "Po predchádzajúcej slovnej hádke napadol nožom mladistvý páchateľ, občan SR, 20-ročného občana Ukrajiny," uviedla Gabriela Kováčová, hovorkyňa krajskej prokuratúry v Bratislave.

Mladý muž po bodnutí spadol na zem. Z oblasti hrudníka krvácal a kamarát, ktorý bol pri ňom mu zavolal záchranárov. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali muža do nemocnice v Ružinove s diagnózou otvorená rana hrudníka," priblížila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Pacient je momentálne stabilizovaný, podrobil sa operačnému zákroku, zatiaľ však zostáva hospitalizovaný v našej nemocnici," ozrejmila Eva Kliská, hovorkyňa UNB.

Tínedžer po útoku pokojne odišiel

Tínedžer po útoku odišiel. Podľa svedkov neutekal, len sa pokojne prechádzal po okolí. Nevystrašili ho ani policajti. Pri útoku sa mal zrejme poraniť, pretože mal na krku krv. Chlapca (16) si všimli aj svedkovia. Od mladej ženy si dokonca pýtal peniaze. "Že potrebuje peniaze na vlak, pretože otec ho bodol do krku. Bol krvavý, bol kľudný, nič neriešil," opísala svedkyňa. 

Na to, že by mohlo ísť práve o útočníka, ktorý napadol mladíka, upozornil políciu svedok, ktorý vychádzal zo svojej kancelárie. Na ulici stál s kamarátom a popri nich prechádzal. Na druhej strane boli už policajti. "Sme prebehli cez cestu, upovedomili sme políciu o tom, že pravdepodobne tá osoba, ktorá bola útočníkom išla tým smerom a ako vyzerala. Prechádzali sme okolo Centralu zo strany Trnavského mýta, zatiaľ čo po Jelačičovej išla druhá hliadka a na zastávke ho už zaistili," opísal svedok. 

Nebol to jediný prípad podobného napadnutia

Keďže mal mať zranenia aj on, policajti privolali záchranárov. V nemocnici napokon skončil aj útočník. Na bratislavské Kramáre ho záchranári priviezli s policajnou eskortou. "Na základe volania polície sme ambulanciu vyslali aj k mladistvému mužovi s poranením hlavy a krku," dodala Klimešová. Podľa našich informácií bol po ošetrení prepustený a skončil na policajnej stanici. "Osoba páchateľa je zadržaná pre podozrenie zo spáchania zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Obvinenie zatiaľ nebolo vznesené," doplnila Kováčová.

Takýto prípad napadnutia nemal byť za posledný týždeň jediný. "V súvislosti s uvedenými prípadmi evidujú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II dva skutky," ozrejmila Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy