Oblačno
15°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Hrdinský čin policajta: Mladíka, ktorého unášal prúd, vylovil z rieky
Zdielať na

Hrdinský čin policajta: Mladíka, ktorého unášal prúd, vylovil z rieky

NITRA / Policajti z obvodného oddelenia Nitra-západ zachránili život mladému mužovi, ktorého v rieke Nitra unášal silný prúd. Jeden z mužov zákona dokonca skočil v uniforme do rieky a dostal ho na breh.

Policajti rýchlo zasiahli

Policajti dostali oznámenie, že na brehu rieky je muž, ktorý potrebuje pomoc. Prvá hliadka bola na mieste už za štyri minúty. "Prepátravalo sa miesto, kde nám občan nahlásil, že sa nachádza osoba," uviedol Roman Hromádka, poriadkový policajt Obvodného oddelenie Policajného zboru Nitra. Muž sa v blízkosti hydrocentrály rozbehol a skočil do rieky Nitra. Ide o lokalitu, kde je silný prúd.

"Preskočil cez kamene a začal ho ťahať prúd. Hladina bola vysoká a boli pustené aj turbíny," dodal Hromádka. Poriadkový policajt Roman Hromádka vedel, že ide o sekundy. Rozhodol sa muža zachrániť. "Bol to zlomok sekundy, iná možnosť nebola. Prúd ho unášal do stredu, nebol na nič čas. Pomôcky som si dal dole a vošiel som do vody oblečený v uniforme aj topánkach," povedal Hromádka.

Mladík vo vode bol v šoku

Voda bola navyše studená a podľa odhadov hlboká asi tri až štyri metre. "Osoba bola v šoku, bola rozrušená a bola s ňou ťažká komunikácia," doplnil Hromádka. Vytiahnuť muža z rieky vôbec nebolo jednoduché, po niekoľkých minútach sa to však podarilo. "Snažil som sa, aby bola osoba vytiahnutá na breh za ruky," uviedol Hromádka.

Potom už pomohli aj ďalší kolegovia a všetko dobre dopadlo. Treba povedať, že dlhoročný policajt sa zachoval odvážne. "Neváhal som, sme tu pre ľudí, iná situácia nezostávala bolo treba konať," ukončil Hromádka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy