Polojasno
29°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Nehoda vlaku s osobným autom prerušila dopravu. Vodič vyšiel z havarovaného auta po svojich
Zdielať na

Nehoda vlaku s osobným autom prerušila dopravu. Vodič vyšiel z havarovaného auta po svojich

PREŠOV / V Prešove sa dnes ráno zrazilo auto s vlakom. Vodičovi sa akoby zázrakom okrem šoku nič vážne nestalo. Záchranári ho však previezli na kontrolné vyšetrenia do nemocnice. Cestujúci museli pokračovať v ceste autobusom.

​​Pre nehodu museli dnes predpoludním prerušiť vlakovú dopravu v úseku Prešov - Drienovská Nová Ves. Zrazil sa tam osobný vlak s autom. Stalo sa to v ranných hodinách. Osobný vlak len chvíľu predtým vyšiel zo stanice v Prešove a mal namierené do Košíc. Náraz nebol nijako mimoriadne silný, dokonca niektorí cestujúci si to, že došlo k zrážke, ani nevšimli. Iba to, že zrazu vlak zastal.

"My sme nevedeli. My sme sa čudovali, že stojíme. Až potom, keď prišiel sprievodca hovorí, že havária," komentuje situáciu cestujúca. Na mieste zasahovali aj prešovskí hasiči. Vodič osobného auta vyšiel z havarovaného auta po svojich. Následne ho však záchranári previezli na kontrolné vyšetrenie do prešovskej nemocnice. Vo vlaku sa viezli desiatky ľudí. Nikomu sa našťastie nič nestalo. Doprava po zrážke vlaku bola obnovená na poludnie. Cestujúcim bola poskytnutá náhradná autobusová doprava.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informovalo, že nehoda sa stala krátko pred 8.30 h na Košickej ulici. V osobnom vozidle sa nachádzala jedna osoba, vyviazla však bez zranení. Na mieste zasahovalo päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s dvoma kusmi techniky.

Najčítanejšie správy