Skoro jasno
30°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Opitý muž napadol svojho otca. Toho zachránil sprej na medvede
Zdielať na

Opitý muž napadol svojho otca. Toho zachránil sprej na medvede

TRENČÍN / Sprej na medvede zachránil muža pred útokom jeho nevlastného syna. Hrozil aj svojej mame. Kričal, že im podpáli dom. Hádka neskôr prerástla do fyzického útoku. Staršieho muža bil päsťami a keď spadol na zem, mal ho kopať.

Matke sa vyhrážal, že ju zabije

S 32-ročným mužom mala jeho mama a nevlastný otec problémy niekoľko mesiacov. Dôvodom bol alkohol. Popíjania sa nedokázal vzdať. Vždy keď bol pod parou, stával sa agresívnym a trpeli jeho najbližší. Inak tomu nebolo ani naposledy. "Na základe doteraz zisteného, 32-ročný muž sa pod vplyvom alkoholu v kuchyni rodinného domu vulgárne vyhrážal matke, že podpáli ich rodinný dom a že ju zabije," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová

Útočníka prosila aby odišiel. Pre pretrvávajúce problémy mu zrušili aj trvalý pobyt. Nepomohlo. "Vyhostili ho z bytu. To bola pre neho krivda, to sa nahradzuje, ako inak, agresivitou," poznamenal odborník na liečbu závislosti Marián Daubner. "Nevlastný otec sa pred jeho útokmi bránil tak, že na neho v sebaobrane použil sprej na medvede. Potom utiekol von na dvor," informovala Kuzmová. Páchateľ sa však neupokojil. Práve naopak. Svojho nevlastného otca začal podľa polície biť.

Muža zastavili až policajti

"Nevlastného otca po tom, ako spadol na zem, udieral päsťami do oblasti hlavy a následne kopal do oblasti tela a hlavy," dodala Kuzmová. Ženu a muža zachránili až privolaní policajti, ktorí muža spacifikovali. Muž triezvy nebol. "S páchateľom bola vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,63 promile alkoholu v krvi," uviedla Kuzmová. "Vtedy nevie rozmýšľať. Agresivita sa stupňuje," pripomenul Daubner. Muža obvinili z nebezpečného vyhrážania a z policajnej cely eskortovali na súd. Sudca nakoniec rozhodol jednoznačne. Muža poslal do vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy