Jasno
29°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Páchateľ predviedol husársky kúsok. Ušiel neobvyklým spôsobom
Zdielať na

Páchateľ predviedol husársky kúsok. Ušiel neobvyklým spôsobom

MEDZILABORCE / Muž, ktorého zadržali pre vyhrážky žene, predviedol husársky kúsok. Vyskočil z okna toalety na poschodí a z policajného oddelenia ušiel. Potom, čo si jeden právoplatný trest vypočul, má pred sebou ďalší súdny proces.

Muž sa ukrýval v skrini

​Po tom, ako muž spoza mreží policajnej cely ušiel, vyhlásili po ňom pátranie. Našli ho v pomerne krátkom čase. Ukrýval sa v byte svojej matky. Na oddelení ničil zariadenie a napokon vyskočil z okna na toalete, na prvom poschodí. Do pátrania po ňom sa zapojilo množstvo policajtov a aj špeciálna technika, využívaná v slovensko-ukrajinskom pohraničí. "Muž bol hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru v Medzilaborciach obmedzený na osobnej slobode z dôvodu, že bol podozrivý zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania," hovorí hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Nebezpečné vyhrážanie a nezhody so ženou

V byte svojej matky sa podľa zdroja TV JOJ ukrýval v skrini. Po dolapení skončil znova v cele s tým, že podľa prokurátora na slobode stíhaný byť nemôže. Skutok nekomentoval. Po celý čas sa iba usmieval. Sudkyňa právoplatne rozhodla o tom, že muž bude stíhaný za mrežami vyšetrovacej väzby. Dôvodom boli obavy z úteku a tiež z pokračovania v trestnej činnosti. Príčina, prečo sa muž dostal do prvotných problémov s políciou, bola pritom úplne iná. Po nezhodách so ženou, ho policajti na dva týždne z obydlia vykázali a prípad začali vyšetrovať ako porušovania domovej slobody. On sa však hneď na druhý deň vrátil. Búchal na dvere, dožadoval sa vstupu do domu, vykrikoval vulgarizmy a tiež vyhrážky na adresu majiteľky.

Súd uznal obžalovaného za vinného

"Z prečinu marenie výkonu úradného rozhodnutia súd uznal obžalovaného za vinného a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 10 mesiacov. Súd výkon trestu podmienečne odkladá na skúšobnú dobu osemnástich mesiacov," hovorí hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Tým sa ale jeho opletačky so zákonom neskončili. Nebezpečné vyhrážanie policajti uzavreli návrhom na podanie obžaloby. Muž sa znova bude zodpovedať na súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy