Jasno
30°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Ľudská všímavosť zachránila život. Nehybnú ženu objavila žena prinášajúca obed
Zdielať na

Ľudská všímavosť zachránila život. Nehybnú ženu objavila žena prinášajúca obed

SVIT, OKRES POPRAD / Obyčajná ľudská všímavosť opäť raz zachránila život. Príbeh so šťastným koncom sa odohral v byte vo Svite. Žena priniesla seniorke obed. Tá dvere neotvorila a tak kontaktovala mestských policajtov.

Záchranári, hasiči aj policajti zniesli bezvládnu obyvateľku bytovky vo Svite na nosidlách. Lekárka podala pacientke lieky a pripravila ju na transport do nemocnice, no nebyť všímavej ženy, tento príbeh mohol mať iný koniec.

"Prišlo hlásenie na tiesňovú linku od pani, ktorá doniesla obed," uviedla primátorka Svitu Dáša Vojsovičová. Žene nikto neotváral, no počula za dverami zvuky. Kontaktovala policajtov a tí zalarmovali pomoc. "Na základe volania polície vyslal operátor tiesňovej linky 155 k 73-ročnej pacientke ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci," informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Bez pomoci hasičov z Mengusoviec a Popradu by sa k pacientke záchranári nedostali. Žena cez dvere komunikovala a tak sa hasiči rozhodli použiť vysokozdvižnú plošinu. Do bytu na štvrtom poschodí sa dostali cez okno.

Hasič otvoril dvere z vnútra, kde už čakali príslušníci rýchlej záchrannej pomoci, ktorí sa o pani postarali. Žena bola následne transportovaná do nemocnice v Poprade s diagnózou dehydratácia.

Prečo sa pani v byte nevládala hýbať a nedokázala si zavolať pomoc sme sa nedozvedeli, no všímavosť cudzej ženy a rýchla reakcia záchranárov, jej pravdepodobne zachránili život. "Ľudia, ešte slovo ľudskosť im niečo vraví. Sú ku sebe všímaví a to je fajn," dodala primátorka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy