Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Ďalšia smrteľná nehoda na trati. Vlak zrazil neznámeho muža
Zdielať na

Ďalšia smrteľná nehoda na trati. Vlak zrazil neznámeho muža

BANSKÁ BYSTRICA / Neznámeho muža zrazil vlak v Banskej Bystrici. Údajne sa náhle objavil na trati. Tragédia sa stala pri železničnej stanici v časti Radvaň. Cestujúci sa museli po nehode pešo dostať k náhradným autobusom. Za tento týždeň je to už druhé takéto nešťastie v Banskej Bystrici.

​Podľa svedkov muž vybehol z kríkov, priamo pred prichádzajúci vlak, rušňovodič už nestihol zrážke zabrániť. Išlo o vlak, ktorý viezol cestujúcich smerom od Zvolena do Banskej Bystrice. Ľudia sediaci vo vlaku pocítili prudké brzdenie. "Zrazilo chlapa nejakého, že sa hodil pod vlak, hovoril tak sprievodca," povedal jeden z cestujúcich.

"Osoba, ktorej totožnosť je neznáma, utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Príslušník nariadil vykonať súdnu pitvu a prípad je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Mária Faltániová.

Počas dokumentovania nehody bola železničná doprava v tomto úseku prerušená na takmer hodinu a pol. Pre cestujúcich z vlaku prišiel náhradný autobusový spoj.

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie. V priebehu týždňa je to už druhá podobná tragédia, ktorá sa stala na železničnej trati v Banskej Bystrici. "Polícia aj naďalej vyšetruje aj usmrtenie, ktorému došlo začiatkom týždňa, aj vtedy vlak zrazil a usmrtil osobu, ktorá ležala v koľajisku. Totožnosť tejto osoby stále nepoznáme," dodáva Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy