Zatiahnuté
15°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Záchranári zasahovali pri obci Šarovce, vyšli na pomoc topiacim sa v Hrone
Zdielať na

Záchranári zasahovali pri obci Šarovce, vyšli na pomoc topiacim sa v Hrone

Zdroj: TV JOJ

ŠAROVCE / Zdravotní záchranári zasahovali pri Šarovciach v okrese Levice. Na tiesňovú linku 155 prijali hlásenie, že v rieke Hron sa topí viacero ľudí.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Výjazd záchranárov potvrdila pre TASR hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. Do rieky Hron sa malo ísť kúpať sedem ľudí. Všetkých mal pravdepodobne strhnúť prúd vody. Piatim sa podarilo dostať na breh, dvaja vo veku 22 a 21 rokov zmizli pod hladinou, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková. 

Dve osoby, ktoré strhol prúd vody v rieke Hron pri Šarovciach v okrese Levice, sa záchranárom doteraz nepodarilo nájsť. Pátracia akcia po dvoch nezvestných mužoch vo veku 20 a 22 rokov sa začala krátko pred 16.30 hodinou, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková. V lokalite sa začala pátracia akcia po nezvestných mužoch. Do pátrania sa zapojil psovod z oddelenia služobnej kynológie, špeciálna kynologická záchranná služba so psom určená na vyhľadávanie utopených a poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru Bratislava. Breh Hrona na člne prehľadávali aj členovia Hasičského a záchranného zboru. Všetky doterajšie pokusy nájsť nezvestné osoby boli neúspešné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy