Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Opitý muž sa vlámal na cudzí pozemok: Vystrašená pani si nevedela sama zavolať pomoc
Zdielať na

Opitý muž sa vlámal na cudzí pozemok: Vystrašená pani si nevedela sama zavolať pomoc

VRANOV NAD TOPĽOU / Zrejme si myslel, že je doma, no v skutočnosti sa dobýjal do cudzieho domu. Býva v ňom dôchodkyňa, ktorá zostala v takom šoku, že políciu musela zavolať jej dcéra. Muža, ktorý je podozrivý z porušovania domovej slobody, zadržali.

​"Nejaký opitý chlap vošiel dnu a dobýjal sa do domu, podľa všetkého si myslel, že je u seba doma," povedal zať majiteľky domu. Stalo sa to v skorých ranných hodinách. Neznámy muž vošiel na riadne oplotený súkromný pozemok a začal sa búchaním dobýjať do domu. Doma bola staršia majiteľka. Tá ostala v šoku. Domáci majú podozrenie, že prišiel ešte uprostred noci a prespal v altánku. Do domu sa zrejme dobýjal preto, lebo si myslel, že je doma.

Majiteľka domu našla porozbíjané veci

"Vylomil bránu a podľa všetkého spal v altánku," dodal zať. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ vo Vranove nad Topľou začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Dom bol našťastie zamknutý, do vnútra sa nedostal. Čo muž vystrájal na cudzom dvore, nevedno. Ráno našla domáca pani porozbíjané veci.

"Kvetináče boli porozhadzované, porozbíjané, zo schodov je tam odlomené," doplnil zať majiteľky domu, ktorá má cez 70 rokov. Bola v takom šoku, že volala len svojej dcére a tá privolala hliadku. Polícia prišla na miesto udalosti a spoločensky unaveného muža zadržala. "Osoba podozrivá z tohto skutku bola zadržaná a boli s ňou vykonané všetky potrebné procesné úkony," objasnila hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy