Jasno
22°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Kúpanie skončilo tragédiou. Dvaja bratia zmizli pod hladinou
Zdielať na

Kúpanie skončilo tragédiou. Dvaja bratia zmizli pod hladinou

LEVICE / V obci Šarovce sa partia kamarátov išla okúpať do rieky Hron a po dvoch z nich už niekoľko hodín pátrajú záchranné zložky. 20- a 22-roční bratia zmizli pred očami kamarátov pod hladinou.

Slnečná sobota, 8. júna partiu 7 chlapcov vylákala k rieke Hron v okrajovej časti obce. Chlapci sa kúpali a popoludnie sa razom zmenilo na boj o život. "Teraz tá voda je ako povodeň bola vysoká hladina a rýchlo tečúca voda," konštatoval Alexander Berek zo špeciálnej kynologickej záchrannej služby. Kým 5 chlapcom sa z vody podarilo dostať, dvoch strhol silný prúd.

"Dvoch ľudí ešte videli pár metrov od brehu ešte naposledy, ale vo vode a potom sa ponorili a ďalej ich nevideli," uviedol Berek. Na miesto smerovali záchranné zložky. Boli tam už do niekoľkých minút aj hasiči s člnom a špeciálna kynologická záchranná služba s cvičeným psom na vyhľadávanie ľudí.

Na člne prehľadávali vo vode vyše kilometrový okruh. Pes označil niekoľko miest. Všetko sťažovalo množstvo pachov. Telá však zrejme unášal prúd. "3-4 krát za sebou označoval tú 10 metrovú lokalitu. Spodný prúd je veľký a tam človek má veľký problém stáť," vysvetlil Berek. Večer za tmy pátranie ukončili a poriečna polícia spolu s hasičmi Hron prehľadávali ešte aj na ďalší deň. Pri rieke sa zbehli aj príbuzní a čakajú či bratov vo vode vypátrajú. "V mieste nešťastnej udalosti v Obci Šarovce došlo k prehľadaniu rieky Hron z oboch strán ako aj blízkeho okolia až po mesto Želiezovce," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policaného zboru v Nitre Jana Šinková. Aj napriek okamžitému pátraniu sa mužov nájsť nepodarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy