Zatiahnuté
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Pre zrážku dvoch áut uzavreli tunel Branisko. Medzi zranenými boli aj dve deti
Zdielať na

Pre zrážku dvoch áut uzavreli tunel Branisko. Medzi zranenými boli aj dve deti

SEVERNÁ DIAĽNICA D1 / Pre vážnu nehodu v sobotu, 8.júna uzavreli tunel Branisko. Vo vnútri sa čelne zrazili dve osobné autá. Zranilo sa až šesť ľudí, medzi nimi aj dve deti.

Stalo sa to v diaľničnom tuneli na severnej D1. Za doposiaľ nejasných okolností došlo k čelnej zrážke dvoch osobných áut. Na pomoc okrem iných im smerovali aj hasiči z troch hasičských staníc. Okrem Beharoviec blízko tunela aj hasiči z Levoče a Prešova. 

"V jednom vozidle sa viezli 3 dospelé osoby. V druhom bola jedna dospelá osoba a dve maloleté osoby," uviedol veliteľ zásahu Róbert Bonk. "Vodiči boli podrobení dychovým skúškam, výsledky boli negatívne," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. K nehode v tuneli bolo vyslaných až 11 príslušníkov hasičského a záchranného zboru. Na pomoc smerovali aj početné posily záchranárov, ktorí pomáhali zraneným. Dovedna sa zranilo šesť ľudí, z toho dve deti. Našťastie, nikto z účastníkov nehody neutrpel vážne zranenia. "Na miesto dopravnej nehody sme vyslali tri pozemné ambulancie. Záchranári ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Poprade 70-ročnú ženu s pomliaždením brušnej steny a hrudníka a 47-ročnú ženu so zranením krčnej chrbtice. 43-ročnú ženu so zranením brušnej steny a hrudníka previezli do nemocnice v Levoči. Zranené boli aj dve deti. Tých záchranári transportovali do nemocnice v Prešove s pmliaždením pleca a ramena a s povrchovým poranením hlavy a predlaktia," informovala hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová.

Pre nehodu bol tunel aj s časťou diaľnice úplne uzavretý. Doprava bola odklonená po obchádzkovej trase, ktorá viedla po starej ceste po horskom priechode. "Z dôvodu odstraňovania následkov nehody bol tunel uzatvorený, doprava bola odklonená na cestu prvej triedy," doplnila hovorkyňa Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy