Zatiahnuté
18°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Manželke sa vyhrážal, že ju zabije kladivom. Súd mu udelil trest
Zdielať na

Manželke sa vyhrážal, že ju zabije kladivom. Súd mu udelil trest

ČADCA / Čadčianska sudkyňa udelila trest 49-ročnému Vladimírovi za nebezpečné vyhrážanie. Svoj čin pritom spáchal voči žene, ktorú mal naopak ochraňovať.

Vladimír kráčal do súdnej siene z vyšetrovacej väzby, kam sa dostal potom, ako na smrť vystrašil svoju manželku. Incident sa odohral v ich rodinnom dome v dedine Olešná. "Okresný súd Čadca uznal obvineného vinným zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania," uviedol hovorca Krajského súdu Žilina Radoslav Piecka.

Obvinený Kysučan potom, ako popíjal alkohol povedal svojej žene, aby vypadla z chalupy, a že vezme kladivo a zabije ju. Vzhľadom na to, čo s ním už prežila v minulosti a pri jeho agresívnej povahe sa veľmi bála, že svoje vyhrážky aj naplní. "Za uvedený skutok mu bola uložená podmienka na pol roka, s odkladom na jeden rok. Spolu s tým mu bolo uložené nepribližovať sa k osobe, zákaz požitia alkoholických nápojov," informoval Piecka. Potom, ako si vypočul trestný rozkaz, odchádzal Vladimír zo súdu nahnevaný, keďže sa ani nemôže priblížiť k domu, ktorý sám postavil. "Rozhodnutie je právoplatné," uzavrel hovorca Piecka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy