Oblačno
25°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Muž mal manželke podávať drogy bez jej vedomia. Skončil v rukách polície
Zdielať na

Muž mal manželke podávať drogy bez jej vedomia. Skončil v rukách polície

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Polícia obvinila muža, ktorý podával svojej manželke drogy bez jej vedomia. Žena cítila, že nie je v poriadku. Trpela nervozitou a nespavosťou.

Policajný vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou obvinil 26-ročného muža zo zločinu šírenia toxikománie v súbehu s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Manželke mal bez jej vedomia dávať drogy do nápojov.

"Žena bola na polícii podať oznámenie o tom, že má podozrenie, že manžel jej potajomky dáva drogy do nápojov. Poškodená na sebe cítila, že nie je v poriadku. Mala rozšírené zreničky, neovládateľné pohyby tela, sucho v ústach. Trpela nervozitou a nespavosťou," opísala Kuzmová. Spočiatku svoj stav pripisovala prepracovanosti. Neskôr začala podozrievať jej vlastného manžela. Z toho dôvodu si žena podľa nej kúpila voľno predajný multidrogový test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok, ktorým sa jej podozrenie potvrdilo.

Polícia drogy zaistila

Polícia muža v zmysle zákona zadržala, pričom u neho zaistila štyri kusy vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru išlo o metamfetamín. "Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť minimálne šesť jednotlivých dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa. Muž sa k podávaniu drog svojej manželke priznal," doplnila Kuzmová.

K činu sa priznal

"Páchateľ sa k podávaniu drog svojej manželke priznal," dodala Kuzmová. Policajtom prezradil aj motív svojho konania. Drogami chcel zvýšiť manželkinu chuť na pohlavný styk s ním. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu šírenia toxikománie a z drogovej trestnej činnosti. Spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. 

"Vyšetrovateľ na neho spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, o ktorom v pondelok rozhodne súd," uviedla. Z budovy okresného súdu v Partizánskom putoval priamo do ilavskej väznice. Tam bude čakať na začiatok súdneho procesu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy