Skoro jasno
20°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Polícia začala pre požiar v Justičnom paláci trestné stíhanie. Väzeň je v umelom spánku
Zdielať na

Polícia začala pre požiar v Justičnom paláci trestné stíhanie. Väzeň je v umelom spánku

BRATISLAVA / V nedeľu (9. 6.) podvečer sa v jednom z bratislavských ústavov na výkon väzby podpálil väzeň. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice. Podľa informácií TV JOJ je v umelom spánku.

​​​Všetky záchranné zložky zasahovali v nedeľu (9. 6.) vo večerných hodinách vo väzenskej časti Justičného paláca. Podľa informácii TV JOJ sa v podvečerných hodinách v jednej cele mal podpáliť starší väzeň tureckého pôvodu, ktorý sa vo väzení nachádzal od konca minulého roka. V celovom priestore bol sám.

"Požiar úmyselne spôsobila väznená osoba, ktorá bola umiestnená sama na cele. Vzhľadom na to, že v danej veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie vyjadrovať," potvrdila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská. Muž sa v cele nepolial žiadnou horľavinou, keďže k takýmto látkam väzni nemajú prístup. Avšak ako fajčiar mal prístup k zápalkám.

Väzeň skončil v umelom spánku

"Operátor tiesňovej linky 155 vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k 59-ročnému mužovi, ktorý utrpel popáleniny I. a II. stupňa na vrchnej časti tela. Po prvotnom ošetrení bol pri vedomí posádkou transportovaný do nemocnice v Ružinove," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Zraneného väzňa na mieste ošetrili záchranári a previezli ho do nemocnice v bratislavskom Ružinove. "Pacient má poranenia na 11 % tela. Najviac poranení má v mieste tváre a trupu. Aktuálne je tento pacient stabilizovaný, no naďalej je jeho stav veľmi vážny a musel byť uvedený do umelého spánku," vysvetlila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Bál sa o svoj život

Väzeň bol do ústavu umiestnený koncom minulého roka pre mravnostné delikty. Podarilo sa nám spojiť s jednou z jeho kamarátok, ktorá tvrdila, že muž ich včera telefonicky kontaktoval a údajne sa bál o svoj život. Pol hodiny po poslednom telefonáte sa mal podpáliť. Avšak s informáciami o možnom ohrození väzňa, kompetentní nedisponujú.

"Podľa predbežných informácií príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže reagovali rýchlym zásahom a uhasením požiaru zabránili väčšej ujme na zdraví v prípade páchateľa a väčším škodám na majetku. K rozšíreniu požiaru mimo cely nedošlo. Vzhľadom na súčasné štádium vyšetrovania nie je momentálne možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla Monika Kacvinská, hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Presná výška škody, ktorá bola požiarom spôsobená, bude predmetom ďalšieho dokazovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy