Oblačno
25°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Mladík vošiel do protismeru a zrazil sa s Tatrou. Pri nehode utrpel vážne zranenia
Zdielať na

Mladík vošiel do protismeru a zrazil sa s Tatrou. Pri nehode utrpel vážne zranenia

SLOVENSKÉ PRAVNO / Mladíka po zrážke s oprotiidúcim nákladným vozidlom do nemocnice transportoval vrtuľník. Vodič vojenskej Tatry nemal šancu vyhnúť sa osobnému autu ktoré sa na neho rútilo v protismere

Vážne zranenia utrpel pri rannej dopravnej nehode na ceste II/519 v katastri obce Slovenské Pravno v okrese Turčianske Teplice 25-ročný vodič. Po zrážke s oprotiidúcim nákladným vozidlom ho do nemocnice transportoval vrtuľník, informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Podľa nej vodič za volantom osobného auta Ford Focus na ceste v smere do Prievidze z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s prednou časťou vozidla Tatra 815. Vo vojenskej Tatre prevážali vojaci naftu. Posádke auta, ktoré sa po náraze prevrátilo v priekope na bok bežali na pomoc, spolujazdkyňu vytiahli, vodiča dostali z auta až hasiči.

"Pri nehode vodič osobného vozidla utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho letecký prevoz do nemocnice. Zranenia, vyžadujúce si lekárske vyšetrenie, utrpela aj spolujazdkyňa," priblížila Šefčíková.

Cestu museli uzatvoriť

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. "U 36-ročného vodiča nákladného vozidla bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Bližšie okolnosti ako aj presné príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy