Polojasno, dažďové prehánky
20°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Na ulici hlavného mesta sa pohyboval muž ozbrojený mačetou
Zdielať na

Na ulici hlavného mesta sa pohyboval muž ozbrojený mačetou

BRATISLAVA / Na Ulici Františka Kubu sa pohyboval muž ozbrojený mačetou, pričom sa ňou oháňal a nevhodne manipuloval.

Na ulici sa pohyboval muž ozbrojený mačetou. Nebezpečne sa ňou oháňal a nevhodne manipuloval. Stalo sa tak počas bieleho dňa na Ulici Františka Kubu v Rači. Neznámy chlap sa prechádzal po chodníku a po celý čas sa ňou zaháňal. Vystrašení obyvatelia preto okamžite zalarmovali policajtov. Polícia konanie realizovala ako priestupok proti verejnému poriadku, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"V tejto súvislosti sa znovu obraciame na verejnosť a apelujeme na občanov, aby dôsledne zvážili manipuláciu so strelnými alebo chladnými zbraňami na verejnosti a nedopúšťali sa takých konaní," upozornil Szeiff.

Polícia sa obracia na verejnosť

Priestupku proti verejnému poriadku sa podľa hovorcu dopustí ten, kto nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane. Ide najmä o dýky, bodáky a šable. Doplnil, že to isté sa týka aj predmetov, ktorými možno ublížiť na zdraví, respektíve, ak je možné z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.

Policajti vyzývajú občanov, aby v prípade, ak sú svedkami nevhodného správania, prípadne manipulácie neznámych osôb so zbraňami na verejnosť, oznámili túto skutočnosť na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy