Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Pojednávanie plné emócií: Muž, ktorý zavraždil priateľku si vypočul svoj rozsudok
Zdielať na

Pojednávanie plné emócií: Muž, ktorý zavraždil priateľku si vypočul svoj rozsudok

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 24-ročný Daniel si dnes na považsko-bystrickom súde vypočul svoj rozsudok za to, že v Novom Meste nad Váhom zavraždil svoju priateľku Šarlotu. Mal v sebe alkohol aj drogy.

Daniela (24) priviezli na súd z vyšetrovacej väzby, kam sa dostal potom, ako mimoriadne brutálnym spôsobom napadol Šarlotu v byte, kde spolu žili. "Ju mal pod vplyvom alkoholu a vplyvom návykovej látky opakovane veľmi silnými údermi, päsťami a dlaňami, udierať do hlavy, do oblasti tváre. Nakoniec ju mal aj dusiť, v dôsledku čoho zapríčinil zranenia, ktoré spôsobili smrť nebohej," informovala prokurátorka Petronela Prokešová.

Advokát obvineného tvrdí, že Daniel si z noci nič nepamätá. "Ráno sa zobudil a myslel si, že fungujú s poškodenou, tak ako fungovali predtým. Návykové látky a alkohol, vzájomná agresia, a žiaľ bohu skončilo to až takto," uviedol advokát Ján Kanaba. Susedka počula v byte krik a zvuky zápasu. Hneď ako vybehla, krik ustal.

Pojednávanie k vražde bolo plné emócií. Šarlotina mama nevydržala počúvať ani obžalobu, ani rozsudok a zakaždým s plačom vybehla von zo súdnej siene. Aj obžalovanému povedala svoje. "Nikdy ti to neodpustím, nikdy. Prajem ti len to, čo si ty urobil Šarlote," nešetrila slovami matka nebohej. "Obžalovaný urobil na hlavnom pojednávaní vyhlásenie o svojej vine. Na hlavom pojednávaní sa aj ospravedlnil pozostalým, bolo vidno, že daný skutok ľutuje," povedala sudkyňa Lucia Kovačinová. 

Keďže Daniel vyhlásil vinu, sudkyňa vyriekla aj verdikt. "Mala som za to, že trest na spodnej hranici trestnej sadzby v trvaní 15 rokov nepodmienečne, zabezpečí účel trestu. Vzhľadom na závery znaleckého posudku, mu bolo tiež uložené ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou," dodáva sudkyňa. Rozsudok zatiaľ platí nie je. Obe strany, tak prokurátor, ako aj obhajca obžalovaného si nechajú lehotu na prípadné odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy