Jasno
34°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Žena plánovala zlikvidovať matku a otca pre rodinný dom. Aktuálne spoznala svoj osud
Zdielať na

Žena plánovala zlikvidovať matku a otca pre rodinný dom. Aktuálne spoznala svoj osud

BRATISLAVA / Žena plánovala zlikvidovať vlastnú matku a otčima, aby sa zmocnila ich rodinného domu. Podľa obžaloby ju v tomto desivom pláne podporovala aj jej kamarátka, 80-ročná dôchodkyňa, ktorú v minulosti súd oslobodil. Na Najvyššom súde si vypočula definitívny rozsudok.

"Chcela ma zadusiť, na ústa mi dávala šatku aj nohy mi zaviazala, do očí mi nastriekala," to sú slová matky 53-ročnej Ildikó, ktorá si ako prvá vypočula definitívny rozsudok za plánovanie úkladnej vraždy matky a otčima. Pred časom za to dostala 11 rokov. V kauze išlo o spor o rodinný dom v Gbelciach pri Nových Zámkoch, o ktorý ich chcela pripraviť.

"Z dôvodu, že sa chcela zmocniť táto odsúdená nehnuteľností a cením ktoré sa v dome nachádzali," ozrejmil prokurátor Daniel Lipšic.

Kamarátka ju údajne podporovala

Na lavici obžalovaných skončila aj jej kamarátka na dôchodku Rozália, ktorá ju mala vo vražednom pláne podporovať. "Som nevinná. Ja som stará žena. Pozrite sa na mňa. Ja by som dokázala niekomu, aby išla zabiť? Ani ona o tom tak nehovorila," vyjadrila sa obžalovaná Rozália.

Dôchodkyňu pred časom oslobodili, no po odvolaní nakoniec dostala osem rokov. Staršia pani, ale od začiatku tvrdí, že je nevinná. Celá kauza tak opäť skončila na Najvyššom súde. "Obidve odsúdené spolu konzultovali, odsúdená Senešová radila odsúdenéj Pollákovej ako má vraždu vykonať, utvrdzovala ju v jej predsavzatí," dodal prokurátor.

Súd ju uznal vinnou

Dôchodkyňa žiadala súd, aby ju definitívne oslobodil. Senát, ale nakoniec dal za pravdu prokuratúre a dôchodkyňu uznal vinnou a potvrdil jej osemročný pobyt za mrežami. "Berieme ho na vedomie, počkáme si na doručenie písomného vyhotovenia a následne sa poradím s klientkou ako ďalej," povedal obhajca Michal Rampášek.

Rozsudok v tejto kauze je právoplatný a 80-ročná dôchodkyňa si svoj trest odpyká vo väznici s minimálnym stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy