Jasno
22°
Bratislava
Ladislav
27.6.2024
Dôchodkyňa agresorka: Spolubývajúcu napadla nožom. Dôvodom boli ríbezle
Zdielať na

Dôchodkyňa agresorka: Spolubývajúcu napadla nožom. Dôvodom boli ríbezle

MEDZILABORCE / Pokus o vraždu v zariadení sociálnych služieb v Medzilaborciach. Seniorka na svoju spolubývajúcu opakovane zaútočila nožom. Bodala ju do oblasti tváre a hrudníka. Po tom, ako prvotné zranenia napadnutej žene ošetrili priamo v zariadení, dráma sa neskončila. Agresorka prišla na ošetrovňu a z tašky vytiahla ďalší nôž. Tragédii zabránila ošetrovateľka.

"Katastrofa, niečo hrozné. Vnímam to otrasne, ale ja som sa do toho nestarala. Ja som sama na izbičke, zamkla som sa a viac som sa nestarala," povedala obyvateľka domova Ľudmila. 

"Mladšia pani sedela v kresle, keď ju staršia sotila na zem, ľahla si na ňu a fyzicky ženu opakovane napádala. Počas tohto útoku sa jej neustále vyhrážala, že ju zabije," informovala hovorkyňa Krajské riaditeľstva PZ Jana Ligdayová.

Spúšťačom incidentu bol problém pre záhradku

"Ona si posadila že vraj ríbezle a tá druhá jej to vytrhla," osvetlil situáciu riaditeľ zariadenia Radovan Babaj. K incidentu došlo v Zariadení sociálnych služieb v Medzilaborciach. Seniorky boli spolu umiestnené na jednej izbe. Po prvotnom fyzickom ataku sa situácia vyhrotila ešte viac. "Napadnutá žena prechádzala okolo útočníčky, pričom tá vybrala z tašky nôž, ktorým mladšiu ženu bodla do tváre," uviedla hovorkyňa KR PZ Ligdayová. Napadnutá žena utrpela viaceré poranenia, ktoré jej ošetrili v priestoroch zariadenia. Stále to však nebol koniec.

"Keď vyšla vonku z ošetrovne, obvinená opakovane už za použitia zbrane, kuchynského noža, poškodenú fyzicky atakovala viacerými údermi, ktoré smerovali na životne dôležitý orgán, teda do oblasti hlavy a hrudníka," informoval okresný prokurátor Viliam Loda.

Podľa slov riaditeľa tragédii zabránila opatrovateľka

Nebyť jej zásahu, následky mohli byť oveľa vážnejšie. "Zabránila tomu najhoršiemu, lebo vlastne ona jej zachránila život," vysvetlil riaditeľ zariadenia. "V tomto konaní obvinenej zabránila ošetrovateľka, ktorá ju spacifikovala a nôž jej vytrhla z ruky, avšak následne obvinená v úmysle dokonať tento trestný čin použila druhý nôž, ktorý si pre tento účel priniesla so sebou," priblížil prokurátor.

"64-ročnú pacientku transportovali do nemocnice s otvorenou ranou líca a viacerými poraneniami hornej končatiny," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. Policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre vraždu v štádiu pokusu. Ženu zo skutku aj obvinili.

"Dnes bola podaný návrh na vzatie obvinenej do väzby. Boli preukázané konkrétne skutočnosti, ktoré zakladajú dôvodnú obavu, že obvinená by mohla pokračovať v páchaní trestnej činnosti, respektíve tento trestný čin dokonať," zakončil prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy