Jasno
22°
Bratislava
Ladislav
27.6.2024
Muž nelegálne ulovil jeleňa a predal ho. Hrozilo mu väzenie až na 5 rokov
Zdielať na

Muž nelegálne ulovil jeleňa a predal ho. Hrozilo mu väzenie až na 5 rokov

ČADCA / ​Tomáš (28) dostal na čadčianskom súde trest za to, že nelegálne ulovil 150 kilového jeleňa a strieľal pritom medzi rodinnými domami. Svoju korisť potom rozdelil na menšie časti a predal. Polícia ho obvinila za prečin pytliactva.

Mladý muž ešte donedávna poľoval na Kysuciach. No na dlhšiu dobu sa tohto svojho koníčka bude musieť vzdať, a to pre jeleňa, ktorého zastrelil bez povolenia.

Raritná trofej

"Páchateľ strieľal z auta, čo je takisto zakázaný spôsob lovu. Strieľal v intraviláne medzi domami a keďže jedným výstrelom sa mu nepodarilo jeleňa usmrtiť, tak ho ešte musel streliť druhýkrát," ozrejmil Mário Kern, riaditeľ odboru enviromentalistiky PPZ.

Incident s jeleňom sa udial v okrajovej časti Čadce. Toto zviera sem chodievalo často, lebo tu malo priam raj na zemi. Ale, žiaľ, stálo ho to život. "Išlo o desatoráka nepravidelného, takže takú raritnú trofej," dodal Kern.

Do väzenia nepôjde

Kysučan Tomáš sa pre jeleňa dostal do veľkých problémov so zákonom, pričom mu za pytliactvo hrozila strata slobody až na päť rokov. Ku svojmu činu sa priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste.Súd ho odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov. Do väzenia však nepôjde, lebo sudkyňa mu tento trest podmienečne odložila. "Odročuje sa mu skúšobná doba v trvaní dvoch rokov," povedala sudkyňa.

Podľa verdiktu si rok nezapoľuje. Prišiel aj o guľovnicu, s ktorou strieľal na jeleňa. Táto zbraň prepadá v prospech štátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy