Jasno
22°
Bratislava
Móric
22.9.2024
Keď zbadal políciu, tváril sa, že je spolujazdec. Mužovi však tento trik nevyšiel
Zdielať na

Keď zbadal políciu, tváril sa, že je spolujazdec. Mužovi však tento trik nevyšiel

SVIDNÍK / Snažil sa vyhnúť problémom so zákonom, no nevyšlo mu to. 61-ročný muž z obce v okrese Prešov, šoféroval osobné auto po jednej z bardejovských ulíc. Keď zbadal policajnú hliadku, mal zastaviť a presadnúť si na miesto spolujazdca. I keď následne odmietol dychovú skúšku, či odber krvi, obvineniu sa nevyhol.

Podľa polície vodič osobného auta idúceho po jednej z bardejovských ulíc, po tom, ako zbadal policajnú hliadku, mal s autom zastaviť v jazdnom pruhu a presadnúť si na sedadlo bez volantu.

Uvidel hliadku a presadol si

"Keď zbadal policajnú hliadku, s vozidlom zastavil a z miesta vodiča si rýchlo presadol na miesto spolujazdca. Policajnej hliadke tvrdil, že on auto nešoféroval a že ani nevie, kto bol vodičom," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov, Jana Ligdayová.

Po príchode policajtov k autu už bolo sedadlo za volantom prázdne. A ten, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, sa odmietol podrobiť aj dychovej skúške.

"Dychovej skúške, ako aj odberu biologického materiálu na zisteniu prítomnosti alkoholu v krvi, sa odmietol podrobiť, a to napriek tomu, že to nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie," povedala policajná hovorkyňa. Následne bol 61-ročný muž obmedzený na osobnej slobode a skončil v policajnej cele. Po tom, ako ho obvinili, aj pred súdom.

Zákaz viesť motorové vozidlá

"Obvinený bol bardejovským súdom na pracovisku vo Svidníku uznaný za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Súd mu určil aj podmienečný trest odňatia slobody v trvaní štyroch mesiacov so skúšobnou dobou 14 mesiacov," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa Kranského súdu v Prešove.

Obvinenému súd určil aj trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel v trvaní troch rokov. Zo súdu odkráčal s neprávoplatným trestným rozkazom. "Obvinený si ponechal lehotu na podanie opravného prostriedku," dodala Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy