Skoro jasno
22°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Vo výrobnej hale vypukol požiar. Na mieste zasahovalo viacero hasičov
Zdielať na

Vo výrobnej hale vypukol požiar. Na mieste zasahovalo viacero hasičov

SUČANY / Včera hasiči zasahovali pri rozsiahlom požiari vzduchotechniky vo fabrike pri Sučanoch. Ešte pred príchodom hasičov zamestnancov z haly evakuovali. Pri likvidácii požiaru profesionálnym hasičom výrazne pomohli dobrovoľné hasičské zbory.

Požiar bolo vidno už z hasičskej stanice. "Krátko po 13:30 bol ohlásený požiar potrubia vo výrobnej hale v Sučanoch," uviedla hovorkyňa HaZZ Mária Pohanková Zahatlanová. Okrem desiatich profesionálnych hasičov, pri požiari zasahovali aj dobrovoľné hasičské zbory z Priekopy Turian a Sučian.

"Po príchode na miesto nás veliteľ rozdelil na úseky, naša jednotka mala na starosti úsek strechy," informoval veliteľ DHZO Peter Slobodník. Vďaka rýchlemu zásahu sa už po pol hodine podarilo oheň na streche aj vo výrobnej hale lokalizovať a zabrániť tak jeho rozšíreniu. Hasičom pri tomto zásahu výrazne pomohla aj technika - Tatra 148.

"Dostane sa do terénu, možeme ju použiť aj v tom horšom teréne, zásah sa nám urýchlil lebo sme sa mohli rozložiť aj na mäkkej tráve," osvetlil veliteľ Slobodník. Krátko po tretej hodine popoludní požiar uhasili. "Keďže predbežná škoda bola vyčíslená nad 200 tisíc eur na miesto bol privolaný aj špecialista z požiarno technického ústavu," uzatvorila Zahatlanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy