Oblačno
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Dráma na benzínke: Mladík utiekol v cudzom aute, majiteľovi dolámal kosti
Zdielať na

Dráma na benzínke: Mladík utiekol v cudzom aute, majiteľovi dolámal kosti

DIAKOVCE / V cele policajného zaistenia skončil 26-ročný Kristián. Nie po prvýkrát sa rozhodol povoziť sa na cudzom aute bez vedomia majiteľa. Tentoraz ale stihol majiteľovi spôsobiť aj ťažké ublíženie na zdraví.

"Bolo to ráno o 5:20 hod., využil príležitosť, videl naštartované auto, prázdne vozidlo, bez majiteľa. myslím, že celé to netrvalo dlhšie ako minútu," vysvetlil Juraj Varga, náčelník obecnej polície Diakovce.

Muža privrel do dverí

Kamera na čerpacej stanici v Diakovciach, ako aj kamery obecnej polície zachytili, ako vodič Octávie zastal na čerpacej stanici. Bez toho, aby vypol motor vošiel do budovy, potreboval sa len niečo spýtať. Zakrátko vyšiel, ale to už pred ním kráčal k naštartovanému autu svetlovlasý muž, ktorý si pokojne sadol za volant. Prekvapený majiteľ auta sa naklonil do auta, muž ale majiteľa privrel do dverí a šliapol na plyn.

"Majiteľ sa snažil zastaviť páchateľa, ale ten na to nedbal. Došlo ku kolízii, ktorá už nie je zachytená na kamere, kde mu spôsobil viacpočetné zranenia," ozrejmil Varga.

Majiteľ utrpel ťažké zranenia, má dolámané kosti, aj bedrový kĺb, páchateľ ho totiž autom následne pritlačil k múru plota rodinného domu a ušiel na aute. "Podľa záznamu z kamerového systému bolo možné zistiť trasu, kadiaľ ten dotyčný s autom išiel, potom bolo nájdené to auto vonku v poli, vedeli sme o koho ide," dodal Varga.

Priestupkov má viacero

Obecným policajtom bol 26-ročný Diakovčan Kristián dôverne známy. Autom zapadol na poli, kým ušiel, stihol zablatiť aj celý interiér. Nedávno sa vrátil z výkonu trestu. Prakticky od školy sa dopúšťal rôznych priestupkov. Len vozenie sa cudzími autami bez vedomostí majiteľov absolvoval minimálne 4-krát. Prípady boli vždy riešené ako priestupok.

"26-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie pre prečin neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla, v súbehu s prečinom ublíženie na zdraví, a v súbehu s prečinom marenie výkonu úradného rozhodnutia," objasnila policajná hovorkyňa Viktória Borloková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy